Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlin spelade 90 minuter - då höll MFF äntligen nollan: "Kan sluta tjata om det nu"

Allsvenskan

MALMÖ. Johan Dahlin spelade 90 minuter för första gången sedan förra säsongen. 
Mot Elfsborg höll också Malmö FF årets första nolla. 
- Nu är nollan hållen, så nu kan vi sluta tjata om det, säger Dahlin efter 2-0-resultatet.

Foto: Bildbyrån.

34-åringen gjorde comeback i förra helgens träningsmatch och spelade en halvlek i 0-1-förlusten mot Kalmar FF. Det var hans första minuter på planen sedan axelskadan i augusti förra året. 

I dagens träningsmatch mot Elfsborg spelade målvakten från start, och såg Amin Sarr göra 1-0 till MFF på tilläggstid i första halvlek. I den 57:e minuten fastställde Antonio Colak slutresultatet till 2-0 och Dahlin fick därmed hålla nollan. Det anmärkningsvärda? Malmö FF har släppt in mål under varenda en av årets matcher innan dagens.

- Det är ni som snackar om det. Sedan är det klart att man alltid vill hålla nollan. Det vore dumt att säga något annat. Det var skönt, säger Johan Dahlin till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Nu är nollan hållen, så nu kan vi sluta tjata om det.  

MFF hade ett chansmässigt övertag och Dahlin fick en lugn eftermiddag under den starka solen på Eleda Stadion. Elfsborgs offensiva tillkortakommande försvårade läget menar målvakten. 

- Det var skönt att spela matchen, en hel match. Jag var ganska trött efter matchen idag. Jag hade glömt hur mentalt det var ändå – det är ganska länge sedan. Men det var roligt, skönt. Det jag behöver – att spela match och komma in i det igen, säger Dahlin. 

Var det värmen som påverkade att du blev trött?  
- Nej, jag har inte spelat match på länge. Ju mindre du har att göra, ju mer fokus får du hålla – om de inte kommer till dig lika mycket. Så det var en perfekt match idag. Jag brukar säga att ju mindre du har (att göra), desto svårare är det. Man ska vara klar hela tiden fast man inte är inne i matchen. Men det var en bra match för mig.  

ANNONS

- Speciellt för mig som inte spelat på länge är det viktigt att inte jaga in i situationer och försöka göra mer än vad man ska. Jag känner att första 5-10 är man överallt och lite till. Sedan tycker jag att det blir bättre och bättre.  

MFF:s nästa träningsmatch är mot FC Midjylland om en vecka. Tränaren Jon Dahl Tomasson har tidigare deklarerat att den ordinarie ettan Marko Johansson ska stå mot det danska motståndet. 

Publicerad 2021-06-20 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto