Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Deadline day nära - svenskt och utländskt intresse för Persson: "Vi har inte panik"

Allsvenskan

Noah Persson har svenskt och utländskt intresse.
I morgon, tisdag, stänger flera transferfönster i Europa.
- Han har funderat över helgen och ska komma fram till ett beslut om han vill stanna eller gå vidare, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Fotbollskanalen. 

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Noah Persson i spelaren.

Mjällby AIF:s vänsterytter Noah Persson, 19, gjorde i fjol bra ifrån sig i allsvenskan och blev belönad med en plats på svenska landslagets januariturné, där han kom till spel i 90 minuter mot Finland (2-0-seger) i Portugal. Under lägret var 19-åringen tydlig med att han trivs i Mjällby, men öppnade också för en flytt till en storklubb i allsvenskan eller till en klubb i en bättre liga utomlands.

I mitten av januari bekräftade Blekinge-lagets sportchef Hasse Larsson att det kommit in ett bud från Hammarby IF, som inte är i närheten av det klubben kräver för Persson, samt att det finns intresse för löftet från Belgien, Italien och Nederländerna. Sedan dess har det varit relativt tyst, och i morgon, tisdag, stänger flera transferfönster i Europa.

Annons

Nu berättar Larsson att bollen ligger hos Persson kring klubbval. 

- Alla länder stänger inte, så det finns fortfarande möjlighet i några länder. Visst, vissa stänger, och Noa håller på att fundera. Han har funderat över helgen och ska komma fram till ett beslut om han vill stanna eller gå vidare, om han vill vara kvar i Sverige eller utomlands. Han har möjlighet till båda delar, säger Larsson till Fotbollskanalen. 

- Det är egentligen lite upp till honom nu, och han är så pass klok, att pengarna styr inte honom ett skit. Det är bara att komma till rätt klubb, där han får rätt utbildning och speltid. Om det är Mjällby, utomlands eller någon annan svensk klubb... Vi får se vad han kommer fram till, fortsätter sportchefen. 

Är Hammarby en av klubbarna, där det är aktuellt?
- Ja, det tror jag i alla fall. Det var det i förra veckan, men jag vet inte. De har kanske hittat någon annan nu, jag vet inte. 

Annons

Finns det bud på bordet i dag, som ni kan tänka er att acceptera?
- Nja, inte riktigt. Vi har inte riktigt kommit så långt ännu. Vi vill mer känna vad han vill först innan vi går in i den sista delen av förhandlingen. 

Mjällby är redo att släppa Persson - vid rätt övergångssumma. 

- Ja, om vi är nöjda med summan, som vi i sådana fall får, är vi beredda att släppa honom, men vi vill jättegärna behålla honom också. Det är lite upp till honom. 

Har ni bestämt något om när det ska tas ett beslut?
- Nej, det har vi inte. Han får ta den tiden som han vill. Vi har inte panik, varken han eller vi, så det är lugnt. 

Mjällby har så här långt plockat in Alexander Lundin, Elliot Stroud, Tom Pettersson, Colin Rösler, Arvid Brorsson, Imam Jagne och Alexander Johansson, samtidigt som klubben tappat Samuel Brolin, Noah Eile, Carlos Gracia, Jetmir Haliti, Amir Al-Ammari, Enoch Kofi Adu, Heradi Rashidi, Andreas Blomqvist och Jacob Bergström.

Annons

Larsson menar nu att Mjällby främst tittar på att förstärka offensiven.

- Vi måste ha in en striker, en nia. Vi blev av med Jacob Bergström och vår skyttekung Silas (Nwankwo), som blev korsbandsskadad i sista matchen mot Djurgården, så vi måste i varje fall ersätta med ett namn och helst två - om pengarna räcker till det.

Är det något på gång?
- Vi har krokar ute, men det är inget jättekonkret. Vi har lite tid på oss och nu stänger flera fönster på tisdag, vilket brukar göra att det öppnas upp lite med fler spelare som blir över hos större klubbar, säger han. 

Mjällby har samtidigt under senaste tiden haft den 20-årige nigerianske mittbacken Isaiah Ejeh på provspel. Ännu är inte något beslut taget om spelaren.

- Vi har honom på provspel till halva mars, så vi behöver mer tid och han behöver mer tid. Han har varit här i tre veckor och behöver mer tid att acklimatisera sig, då det alltid är svårt när man kommer direkt från Afrika. Allt är nytt, kallt och jävligt, så han behöver lite mer tid på sig att visa vad han går för, säger Larsson. 

Annons
Publicerad 2023-01-30 kl 14:53

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto