Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Degerfors-hotet - MFF:s utlånade spelare: "Vi måste ha en plan för att hantera Bolin"

Allsvenskan

MALMÖ. Mjällby-utlånade Noah Eile har redan besegrat Malmö FF två gånger.
Nu kan Degerfors Peter Gwargis och Hugo Bolin störa MFF:s titelchanser.
- Lånar man ut en spelare så måste han få vara där fullt ut, säger Malmö-tränaren Henrik Rydström om situationen.  

MFF har tolv spelare utlånade till olika klubbar i Sverige och resten av Europa. Mittbacken Noah Eile återfinns exempelvis i Mjällby AIF, som gav Malmö FF en dubbelsmocka när de vann båda matcherna i somras och där Eile var framträdande.  

I dag kan MFF ställas mot ytterligare två av sina "egna", i form av yttern Peter Gwargis och anfallaren Hugo Bolin. Gwargis lånades ut till Degerfors IF inför säsongen efter att ha återvänt från en korsbandsskada.  

I Bolins fall hann 20-åringen göra sju matcher under sin allsvenska debutsäsong med MFF innan han lånades ut till Värmlandsklubben i slutet av augusti. Bolins första allsvenska match från start kom mot just Degerfors i juni, men därefter fick han bara en start och tre korta -inhopp i MFF.   

Annons

Chefstränaren Henrik Rydström menar att konkurrensen bidrog till Bolins skrala speltid mot slutet

- Framförallt är Hugo en prioriterad spelare hos oss. Man kan tycka: "Varför fick han inte fler möjligheter eller chanser?". Det kan man alltid diskutera, och med risk att låta som Janne Andersson: På bekostnad av vem?, frågar sig Henrik Rydström. 

Enligt honom vore det fel att skriva in klausuler vid låneavtal och förhindra spelare att möta klubben som den är utlånad från. Gwargis är noterad för 19 allsvenska matcher, varav majoriteten är inhopp, och väntar på sin första poäng. Bolin har spelat samtliga minuter när nästjumbon förlorat mot Djurgården och AIK samt vunnit mot Häcken.  

- Jag tycker att lånar man ut en spelare så måste han få vara där fullt ut. I morgon är Hugo och Gwargis våra konkurrenter, det är så det är. Jag tycker inte att det ska vara att "han spelar inte mot dem, eller något, säger Rydström.  

Annons

Hur stort hot är Bolin i den här uppställningen mot er?  
- Det är en spelare som redan är bra, men han kommer bli väldigt bra. Vi måste ha en plan för att hantera honom, men sedan är han inte ensam. Jag skulle säga att Degerfors framförallt är ett helt annat lag hemma kontra borta, och Campos (Diego) är en spelare med skicklighet. Det finns individuella, offensiva egenskaper - inte minst i kontringsspelet.  

Rydström fortsätter:  

- Vi vet att Hugo har egenskaper som kan... Han var väldigt bra när vi mötte Degerfors här hemma och involverad i många saker offensivt. Vi har respekt för Degerfors och så klart för Hugo. Sedan om det är en fördel- eller nackdel att han kan oss och dem han möter - å andra sidan kan våra backar honom rätt bra också. 

MFF leder allsvenskan en poäng före Elfsborg inför dagens bortamatch, medan Degerfors har två poäng upp till säker mark.

Annons
Publicerad 2023-09-23 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto