Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Delade meningar i Blåvitt-lägret efter derbyförlusten: "Känns konstigt"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Blåvitt förlorade derbyt mot Häcken.
Samtidigt tycker tränare Jens Askou att laget stod för en av sina bästa insatser.
- Om man inte vinner har man inte gjort en bra match, säger lagkapten Gustav Svensson.

Foto: Bildbyrån/TT.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från IFK Göteborg-Häcken

IFK Göteborg förlorade derbyt mot BK Häcken med 1-0. Efter matchen tyckte tränare Jens Askou att laget stod för en av sina bästa insatser under hans styre (anslöt förra sommaren).

Lagkapten Gustav Svensson håller inte riktigt med.

- Ja, jo… Det kan man säga. Samtidigt, om man inte vinner matcher har man inte gjort en bra match. För mig handlar det om att vinna matcher och hitta sätt att vinna matcher på. I dag gjorde vi inte det och då är det inte tillräckligt bra, säger Svensson.

Han utvecklar:

- Vi gör väldigt mycket rätt, egentligen hela matchen, fram till sista tredjedelen. Och det är där matcher avgörs. Där är vi inte tillräckligt skarpa. Kanske inte tillräckligt desperata och har inte rätt tajming, säger han.

Annons

- Det känns lite surt just nu med tanke på att vi gör det vi ska göra. Vi gör en bra match, fram till sista tredjedelen.

IFK Göteborg har endast tagit fyra poäng av femton möjliga i allsvenskan - men har samtidigt spelat bra över stora perioder.

- Utveckling tror jag alla ser att vi gör. Det tycker jag verkligen att vi ska fortsätta att trycka på. Vi har tagit väldigt stora kliv i vår utveckling, men tar man inga poäng, vilket vi inte gör, spelar det ingen riktig roll vad man gör.

- Men utvecklingen är spikrak uppåt. Vi dominerar stora delar av matchen i dag genom att ha mycket boll och våga spela igenom deras lagdelar. Men den sista tredjedelen kommer vi inte till tillräckligt många chanser.

Hur frustrerande är det att poängen inte trillar in, trots prestationerna?
- För mig är det väldigt frustrerande. Jag är en person som hatar att förlora. Jag vill villa varje match. Men vi måste tänka på att vi inte är där vi vill vara än, men vi ska fortsätta träna på att utvecklas. 

Annons

Backkollegan Sebastian Ohlsson har en bättre känsla efter 0-1 mot Häcken jämfört med 1-1 mot Norrköping.

- Då var vi inte det laget vi vill vara. I dag tycker jag att vi är det laget, förutom att det saknas effektivitet i sista tredjedelen. Annars gör vi en jävla bra insats. Vi ska leda efter första halvleken. Men de är mer effektiva än oss. Det känns konstigt att ha förlorat den här matchen.

Publicerad 2024-04-25 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto