Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif-supporter kastade bit av stol på fotograf - får sex månaders tillträdesförbud

Allsvenskan

En supporter kastade en bit av en stol på en fotograf under derbyt mellan Djurgården och Hammarby i höstas på Tele2 Arena. 
Nu döms personen för vållande av kroppsskada och får tillträdesförbud i sex månader, rapporterar Expressen

Foto: Bildbyrån.

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby i höstas blev inte en allt för trevlig upplevelse för åskådarna på Tele2 Arena. En person från Djurgården-klacken kastade en bengal mot en sittplatssektion och fick sedan tillträdesförbud i två år av polisen. 

Under matchen kastade även en annan person, från Djurgårdens klacksektion, en bit av en stol ner mot planen och träffade en fotograf som tog skada av det. Personen identifierades sedan av polisen och i början av det här året väcktes åtal mot personen. Mannen åtalades för grov misshandel och i andra hand vållande till kroppsskada.

Nu rapporterar Expressen att domen har fallit. Personen döms för vållande till kroppsskada och får betala ett skadestånd på 7 905 kronor till fotografen, men även 6 300 kronor i dagsböter. Dessutom får personen sex månaders tillträdelseförbud från fotbollevenemang, vilket gör att han åter kan gå på fotboll igen från och med den 23 april.  

ANNONS

Mats Jonsson, evenemangsansvarig i Djurgården, är besviken över längden på tillträdesförbudet, då han hade velat ha ett hårdare straff på den punkten. 

"Sex månaders tillträdesförbud för kastad stolsdel i huvudet på fotograf känns som dåligt signalvärde. DIF:s inställning var ett betydligt längre tillträdesförbud än ett halvår...", skriver Jonsson på Twitter. 

Tidigare har en polis som jobbade i samband med matchen, och som även blev kallad till rättegången som vittne, i anteckningar gällande händelsen uppgett att han direkt när han fick se en bild på den dömda gärningsmannen kände igen personen väl. Polisen menar, enligt förundersökningen, att mannen rör sig i miljön runt Djurgårdens Fina Grabbar (DFG, en huliganfirma).

"Han är känd av supporterpolisen i Stockholm sedan ungefär 10 år tillbaka", har polisen uppgett.

ANNONS

Enligt samma polis har personen tidigare haft tillträdesförbud, vilket han då följt. 

Publicerad 2019-03-29 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto