Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården har värvat Edvardsen - nu vill Asoro spela på en kant: "Ytter är mer min grej"

Allsvenskan 2022-01-14 kl 21:53

Förra året fick Joel Asoro spela en hel del som central anfallare.
Inget han helst vill fortsätta göra.
- Ytter är mer min grej, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

För ett år sedan blev Joel Asoro klar för Djurgården, och då hette det om att han skulle få tid på sig att hitta formen efter att ha haft en strulig period med lite speltid.

I slutet av oktober gjorde han sin första match från start i klubben, vilket blev hans första 90 minuter på två år.

Det blev tre mål och två assist på elva starter och 15 inhopp.

- Förra säsongen var upp och ner, men man lär sig av det och det är skönt att det är överstökat och att man kan se fram mot det nya, säger han till Fotbollskanalen.

Att det var en del upp och ner, var det något som inte var så förvånande med tanke på var du kom ifrån?

ANNONS
- Absolut, men det är som det. Man får anpassa sig efter det man har. Man får bara försöka, men sedan om det inte går så går det inte. Det viktiga är att man inte ger upp.

Nu har Asoro fått ett år på sig. Efter Djurgårdens andra träning för året berättar han om att det inte längre går att prata om att ha tålamod och att det behövs mer tid.

- Nu har jag fått tid på mig och det finns inget mer att säga om det. Nu är det bara att köra. Jag är redo, säger han.

Hur ser du på den kommande säsongen?
- Vi har fått in en del nya spelare så jag tycker att vi ska gå för samma mål som vi hade förra året, vi ska vinna, vi ska göra mål.

- För min egen del är det att göra fler mål. Det är inte lätt att anpassa sig till konstgräs men det har gått ett år så man får bara skjuta in sig. Nu är det ett tag kvar till allsvenskan börjar. Man får komma i form nu under försäsongen.

ANNONS

Är det just målskyttet som du inte är nöjd med?
- Ja för min del. Men samtidigt var jag inte där rent fysiskt. Så det gjorde säkert sitt. Men nu känner jag att jag har det rätta klivet. Så nu önskar jag att jag gör fler mål.

Första säsongen i Djurgården blev det spel på olika positioner. En del som nia och en del på en kant. Nu är Asoro tydlig med var på planen han vill vara.

- Det är tränarna som bestämmer men jag vill spela ytter. Så förhoppningsvis kommer jag att spela vänsterytter. Eller högerytter, men helst vänsterytter. Jag får mer ytor på kanten och kan använda min snabbhet, vilket jag inte riktigt kunde göra förra året. Det är väl det som jag vill göra nu, säger han.

Är det större chans till speltid där med tanke på att klubben har värvat in Victor Edvardsen som nia?
- Det är ingen skillnad. Det gäller att visa att man ska vara den som startar, det finns inget annat att säga. Det är skönt att vi har värvat Edvardsen. Men vad gäller olika positioner så är ytter mer min grej. Det är den positionen som jag siktar på. Där kan jag komma rättvänd och använda min fart. Jag kunde inte använda den så mycket förra året. Det gick inte. Sedan vill jag även få fram min teknik mer.

ANNONS

- Jag har inte hunnit prata med tränarna om det eftersom vi precis har dragit igång träningarna. Men jag antar att vi kommer att börja diskutera ytterpositionen under den kommande veckan. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto