Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Une Larsson om intresset från utländska klubbar: "Får väl se om det dyker upp något kul"

Allsvenskan 2022-01-14 kl 13:17

STOCKHOLM. Jacob Une Larsson har nobbat intresse från andra klubbar.
Nu är det drygt två veckor kvar innan transferfönstret stänger.
- Vi får väl se om det dyker upp något kul, men gör det inte det så trivs jag jättebra här, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson.

Djurgården slutade trea i allsvenskan och var bara två poäng efter Malmö FF och AIK. Nu siktar laget på guld och har därför värvat in Piotr Johansson från Kalmar FF och Victor Edvardsen från Degerfors.

- Det ska bli en kul säsong. Det känns som att vi vill och måste steppa upp, dels om vi vill befästa vår position i den allsvenska toppstriden, dels att vi samtidigt ska hantera spel i Europa. Men efter de här två första träningarna på året är känslan bra. De nya spelarna som har kommit in är jäkligt sugna. Får vi till en bred trupp och skruvar upp fysiken lite så hoppas jag att vi kan hantera det, säger mittbacken Jacob Une Larsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur ser du på era nyförvärv?
- Edvardsen mötte jag förra året och jag är glad att ha honom i mitt lag nu. Vi torskade borta mot Degerfors och då drog han in en boll från halva planen. Och Piotr har satt full fart från start här, så han känns också vara ett gediget nyförvärv. Det är två bra spetsspelare som kan gå rakt in i vår elva.

Victor Edvardsen gjorde 14 mål och fem assist i Degerfors. Nu är det tänkt att han ska leverera som nia i Djurgården. Une Larsson tror att anfallsförvärvet kan lyfta laget.

- Ja, absolut. Den spelartypen och den karaktären har vi kanske saknat. En kille som tar ganska mycket plats och utstrålar mycket positivt. Det kan vara användbart för oss. Får man lite vind i seglen på honom med ett bra målstim så kan det bli riktigt bra. Och han kan nog utvecklas ännu mer i en större klubb, säger han.

ANNONS

Vad saknades för att ni skulle gå hela vägen förra året?
- Vi hade lite för många plumpar på hösten. Nu var det ganska nära ändå, men det var i slutet som vi sabbade det, framför allt hemma mot Varberg. Men vi brände lite för många chanser på hösten för att vi skulle vara förtjänta av att vinna. Det får vi ta med oss, att vi måste löpa hela linan ut, framför allt när det börjar brännas in på senhösten.

Jacob Une Larsson har kontrakt över 2024. Mittbacken berättar att det har funnits intresse från utländska klubbar, men att han har tackat nej för att i stället fortsätta spela i Djurgården.

- Det finns väl inget på bordet just nu, men jag har väl hört om lite intresse, men jag har inte hört om något konkret.

Har det varit något spännande intresse?
- Nej, jag har kanske avfärdat det innan något har blivit presenterat.

ANNONS

Transferfönstret är öppet - det låter som att du blir kvar i Djurgården?
- Det är väl den här tidpunkten på året då man får tillåta sig själv att vara öppen. När januari är slut vet man lite mer var man är någonstans. Men jag har ett långt kontrakt här. Vi får väl se om det dyker upp något kul, men gör det inte det så trivs jag jättebra här.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto