Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edvardsen om varma mottagandet: "Betyder allt - fick mycket hot förra året"

Allsvenskan

Victor Edvardsen har gjort två träningsdagar med Djurgården.
Nu berättar han om att möta Degerfors i premiären, samtalet från Magnus Eriksson och det sköna i att ha fått kärlek från supportrar till både Djurgården och IFK Göteborg.
- Det betyder allt. Jag fick ju mycket hot förra året, säger han.

Foto: Bildbyrån

Victor Edvardsen var ett av allsvenskans största utropstecken förra året när han gjorde 14 mål och fem assist för Degerfors. Nu har han skrivit på för Djurgården och har gjort två träningsdagar med sitt nya lag.

- Det är mycket nytt och en annan miljö. Det har varit bra. Det är klart att det är lite småpirrigt i början, men man är ändå bekant med många med tanke på att vi mötte Djurgården fyra gånger förra året. Så man känner igen många, och några kände jag sedan tidigare. Det är bara att vara sig själv, säger han till Fotbollskanalen.

Vilka är det som du känner sedan tidigare?
- Jag känner Hampus Finndell och Elias Andersson, och Hjalmar Ekdal har jag träffat någon gång via någon polare.

ANNONS

Någon nervositet syns inte till på fredagens träning. Victor Edvardsen tar plats och vid ett spelavbrott så går han runt till exakt alla, både medspelare och motståndare, och peppar och ger en sån där knytnäve mot knytnäve, likt en high five. Anfallaren säger att det är viktigt att vara sig själv och snabbt komma in i gruppen.

- Ja så är det ju. Det gäller att komma hit och ha den spelstilen som jag har och även vara ödmjuk för det jag ska göra. Det gäller att hitta den balansen. Nu är man i en storklubb och det krävs mer av mig. Då ska jag försöka komma hit och bidra med det jag kan, och då gäller det att sätta igång direkt från början och visa vem jag är, säger han.

Kommer det att bli en omställning med försäsongsträningen i Djurgården – är det tuffare än i Degerfors?
- Ja det är några snäpp upp. Det har jag redan märkt efter bara två dagar. Man jobbar med lite mer muskler som man inte har gjort innan. Det får ta den tid det tar. Men fotbollsmässigt ska det inte vara några problem.

ANNONS

Hur tror du att din kropp kommer klara av den tuffare försäsongsträningen?
- Där har vi haft en bra dialog. Med tanke på att jag inte har varit skadad så är jag väldigt noga med vad jag gör och där har vi varit öppna mot varandra och att vi ska hitta ett bra sätt för mig så att jag inte ska åka på några onödiga grejer.

Målsättningen är glasklar. Edvardsen vill lyfta både sig själv och laget som förra säsongen slutade trea med bara två poäng bakom Malmö FF och AIK. Anfallaren vet om att han är värvad för att göra mål, och siktet är inställt på att göra fler än förra årets 14 fullträffar.

- Det är ju det man vill. Det är det som jag strävar efter. Men jag har bytt miljö och det ställer höga krav. Jag vet att jag kan göra mål, så att jag ska komma över tio mål i år igen är en rimlig målsättning, säger han.

ANNONS

Vad blir skillnaden för dig som nia i Djurgården där en del motståndare kanske backar hem jämfört med att spela som det i Degerfors?
- Det återstår att se. Men jag tror inte att det kommer bli någon jätteskillnad. Djurgården spelar ju en ganska direkt fotboll, och i "Degen" spelade vi på olika sätt. Det gäller att kunna hota mycket, men även vara bra när det är trångt. Jag ska försöka anpassa mig så gott jag kan och sedan kommer jag att få mycket hjälp från mina lagkamrater och även från tränarna. Jag kommer nog att växa in i det ganska fort.

Strax innan intervju så plingade det till i Victor Edvardsens telefon. Det allsvenska spelschemat var klart och för anfallaren blir det en premiär mot sitt förra lag Degerfors.

- Det blir kul. Det blir speciellt. Jag får fundera på om jag ska fira eller inte om jag gör mål. Det är svårt att säga om jag kommer fira eller inte. Man får väl hitta en balans. Jag behöver ju inte springa och fira som att vi har vunnit SM-guld utan jag får nog ta det lugnt samtidigt som jag får visa att jag är glad också, säger han och fortsätter.

ANNONS

- Jag tror att vi kommer att vinna. Det är premiär och förhoppningsvis fullsatt. Då vet jag att det är några gubbar i "Degen" som kommer att darra lite.

Har du pratat med någon spelare i Degerfors?
- Ja, vi har en gruppchatt. Vi har surrat och det blev action direkt i den gruppen.

Några psykningar?
- Det har börjat. Jag vet ju att det är vissa gubbar där som inte har spelat sådana här stora matcher, det var ju samma för mig när vi var här och mötte Hammarby när publik fick komma på matcherna igen. Det var ett jävla tryck. Jag gillar ju sånt och triggas av det. Men "Degen" kommer få det tufft. Så det har varit en del kommentarer om att de här spelarna kommer darra och torska ganska enkelt. Så det är redan igång.

För ungefär ett år sedan stormade det kring Edvardsen. AIK hade lagt ett bud på honom. Han ville flytta, men Degerfors ville inte sälja. Anfallaren som har ett förflutet i IFK Göteborg fick då ta emot en hel del skit.

ANNONS

Nu är han glad och tacksam över all kärlek han fått efter övergången till Djurgården.

- Det var inte något som jag tänkte på när jag skrev på för Djurgården. Jag är lite trött på frågorna om det för det som har varit har varit, och jag är otroligt stolt och glad över att vara här och få representera Djurgården. Sedan kan jag säga att jag bara har fått kärlek från supportrar till Djurgården och även polare och sånt från Göteborg som håller på IFK. Så det är inga konstigheter, säger han.

Vad betyder det att det varit så positivt?
- Det betyder allt. Jag fick ju mycket hot förra året. Klubben ville verkligen ha mig och fansen visade likadant, då är det klart att det blir en jäkla energiboost och man vill ge mycket tillbaka.

Edvardsen berättar att det var flera klubbar som visade intresse, flest från andra länder. Men Djurgården kändes rätt.

ANNONS

- Jag vet inte om det var fler klubbar från Sverige som var intresserade. Djurgården visste jag ganska tidigt. Sedan har det varit en del utländska klubbar, det var någon från Skandinavien och några från Mellanöstern och även från andra ligor, men jag kände att det inte var läge efter bara ett år på den högsta nivån i Sverige att ta steget ut. Jag ville ha en utmaning här i Sverige för att sedan kunna ta klivet ut, säger han och fortsätter:

- Redan efter första mötet med Bosse (Andersson, sportchef) så var magkänslan jävligt go. Den här gången lyssnade jag på den. Jag vill inte som många andra gå ut i Europa för tidigt för att sedan komma tillbaka utan jag vill ta små steg i rätt riktning hela tiden, sedan får det ta den tid det tar.

Innan han skrev på för Djurgården så fick han ett samtal från Magnus Eriksson.

ANNONS

- Det var ett bra samtal. Han pratade om att det hade varit skönt att spela med mig i stället för mot mig. Han ville ha mig i laget och sa att det var en pusselbit som laget saknat, i både mitt spelsätt och mitt temperament. Kan jag bidra med det så tror jag att vi kan höja oss ytterligare nivåer och det vill jag ju att vi ska göra. Sedan sa han att om det är något så är det bara att höra av sig.

- Det var ett bra samtal och det betydde mycket. Det visade också hur stor han är som människa. Även om det var nära så var det inte riktigt klart, men att då ringa och ge sin bild av allt, det säger mycket om honom och hur han är som människa och som kapten.

Publicerad 2022-01-15 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto