Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården om anfallsförstärkningar: "Klart vi tittar på den biten"

Ligue 2

STOCKHOLM. Tre anfallare har lämnat Djurgården i sommarfönstret.
Nu tittar Blåränderna på att förstärka på anfallssidan i sommarfönstret.
- Sedan gäller det att vi ska göra så bra långsiktiga beslut som möjligt, säger sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

3:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens möte med Gif Sundsvall i spelaren.

Julian Kristoffersen och Jowra Movsisian har båda lämnat Djurgården tidigare i sommar, och tidigare i veckan blev det även klart att Tino Kadewere lämnar klubben. Zimbabwiern säljs till franska Le Havre i en övergång som uppges ge Djurgården över 20 miljoner kronor.

- Det är en av Djurgårdens största försäljningar genom tiderna. Det är klart att vi är stolta över det. Vi har jobbat ihop i tre år, och har vetat att det är en bra fotbollsspelare. Han ledde allsvenska skytteligan vid uppehållet. Det är klart att vi är stolta över det, säger sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

ANNONS

- Sedan var det en lite speciell situation i och med att han var skadad och att det fanns frågetecken över hur länge han skulle bli borta. Men Le Havre har haft väldigt bra kontakt med oss, och de var intresserade ändå. De har gjort sin bedömning om när han kan spela och står för den överenskommelse vi har gjort. Det tycker jag är fint. Det innebär att det finns en bra plan för Tino där. Det var ett ganska enkelt beslut att fatta. Tino var här i tre år, och blir ytterligare en spelare som kommit till Djurgården för att sedan gå ut i Europa.

När tre anfallare nu har lämnat, hur ser det ut med eventuella förstärkningar på anfallssidan?
- Vi har många som kan spela där, i dag spelade Kerim och Kozica där. Vi har flera offensiva spelare som kan spela där. Det handlar också om förtroende. Nu har Badji klivit fram och gjort mål i flera matcher i rad. Det är en oerhört intressant fotbollsspelare. Sedan pratar du om det numerära, och det är klart att vi tittar på den biten. Sedan gäller det att vi ska göra så bra långsiktiga beslut som möjligt, annars får man göra kortsiktiga. Vi har inte lyckats med det.

ANNONS

Var ligger ni i jakten just nu?
- Det är ni som pratar om "jakten". Transferfönstret är öppet, vi får se den 11 augusti. Jag känner mig trygg med laget som vi har nu.

Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson är en av de som gått ut och sagt att han tycker att Dif borde förstärka på anfallssidan.

- Jag såg det och har inget att kommentera där. Som jag säger: vi jobbar på det. Om det sedan är Jonas Olsson eller någon medlem som säger det så förstår jag att man vill ha forwards, säger Bosse Andersson.

Men är ambitionen att ni ska förstärka på den positionen innan fönstret stänger?
- Ambitionen... vi har jobbat hårt och har inte lyckats, som jag sade. Sedan får vi se om vi lyckas. Det får vi se 11 augusti.

Dalkurds Mohamed Buya Turay är en av spelarna som kopplats ihop med Djurgården.

- Dalkurd har sin egen klubb att driva, och han står under kontrakt där. Jag har ingen anledning att tala om en spelare som inte tillhör oss, säger Andersson.

ANNONS

En annan spelare som kan bli aktuell att plocka in är Bonginkosi Ntuli från sydafrikanska Mamelodi Sundowns, som just nu provtränar med klubben.

- Han kommer att vara här till 10 augusti. Sedan får vi se vad vi gör. Vi ska åka till Odessa, och han kommer att vara här att träna. Vi ska lägga ett pussel, men kommer inte att ha något besked förrän när transferfönstret stänger hur hans framtid blir. Det vet han och klubben om. Vi får se då, säger Andersson.

Så här säger Özcan Melkemichel om anfallssituationen till Fotbollskanalen:

- Det är en återkommande fråga. Alla vet att vi håller på att titta efter anfallare, men nu har Badji börjat producera också vilket är jätteskönt. Han har gjort mål i tre raka matcher nu och gjort det bra. Men sedan får vi se vad som dyker upp.

Publicerad 2018-07-29 kl 20:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto