TV: Glödhet Badji målskytt för tredje matchen i rad - men Djurgården tappade segern mot Sundsvall

STOCKHOLM. Djurgårdens långa svit som obesegrade i allsvenskan växer.
I dag såg man ut att vara på väg mot tredje raka segern mot Gif Sundsvall - men tappade poäng efter en sen kvittering av gästerna.
- Vi hade velat ha full pott här så klart, säger Kevin Walker till C More efter matchen.

I spelaren visas höjdpunkterna från Djurgården-Sundsvall.

Djurgården är just nu inne i en period av tätt matchande med spel i både kvalet till Europa League och allsvenskan. I torsdags mötte man ukrainska Mariupol, och i dag var det match igen när Blåränderna ställdes mot Gif Sundsvall inför 9 898 åskådare på ett varmt Tele2 Arena.

Den första halvleken var inte speciellt händelserik, men båda lagen skapade ett par halvchanser för att ta ledningen. Närmast för Djurgården var nyförvärvet Nicklas Bärkroth, som efter en kontring fick iväg ett stressat avslut som William Eskelinen kunde rädda. Bärkroth således nära att bli målskytt i sin debut efter att han tidigare i sommar anslutit från Lech Poznan.

Sundsvalls bästa chans kom efter ett skott från Cieroles Sagra, där Linus Hallenius stormade fram på returen som Andreas Isaksson lämnade men sköt skottet över hårt trängd av Jonas Olsson.

I den andra halvleken hade Cieroles Sagra ett nytt farligt skott i de inledande minuterna, ett skott som tog i Isakssons ribba.

Efter ribbskottet åt sig Djurgården allt mer in i matchen och skapade tryck på Sundsvall. Bland annat hade man en boll i mål i den 70:e minuten efter en nick på frispark av Jonas Olsson, men målet dömdes bort för offside.

Målet skulle dock komma för Dif. Inbytte Aliou Badji löpte in bakom Sundsvall-försvaret i den 76:e minuten och pangade in bollen bakom Eskelinen till 1-0. Detta var tredje matchen i rad som Badji nätade.

- Badji har hittat målformen och det är a och o för oss att vi har en kille där uppe. Vi har flera som gör ett hästjobb och när det lossnar för någon är det riktigt skönt, konstaterar Dif:s Kevin Walker till C More efter matchen.

Sundsvall skulle dock svara efter bara fyra minuter. Linus Hallenius klackframspelade vackert Peter Wilson, som fri med Andreas Isaksson inte gjorde någon misstag och satte 1-1.

Djurgården låg på för ett segermål, men det var Sundsvall som var närmast 2-1 när Peter Wilson i slutminuterna fick ett nytt friläge men sköt precis utanför.

Matchen slutade 1-1, vilket gör att Djurgården nu är obesegrat i sina åtta senaste matcher i allsvenskan. Man har inte förlorat sedan bortamötet med BP i början av maj. Krysset gör dock att man inte tog chansen att klättra förbi Norrköping upp på tredje plats i tabellen. Sundsvall ligger i och med krysset kvar på sjunde plats.

- Jag tycker att vi har perioder där vi är bra och perioder där vi borde hålla i bollen mer. Det är detsamma för båda lagen, det var en riktig gryta där ute. Det är bara att ta poängen och gå vidare. Vi hade velat ha full pott här såklart – vi ska ha det hemma om vi ska hänga i där uppe – det är vad ambitionen är. Vi är inte nöjda men det är bara att blicka framåt mot torsdag och ta nya tag, säger Walker efter matchen.

Härnäst möter Djurgården Mariupol på bortaplan i Europa League-kvalet i Odessa, därefter möter man Häcken borta i allsvenskan. För Sundsvall väntar hemmamöte med IFK Norrköping.

Djurgårdens lag: Isaksson - Gunnarsson, Danielson, Olsson, Une Larsson - Bärkroth, Karlström, Walker, Ring (Chilufya 75’) - Kozica (Badji 54’), Mrabti (Radetinac 66’).

Sundsvalls lag: Eskelinen - Moros Gracia, Björkander, Myrestam (Skoglund 39’) - Tamimi, Ciercoles Sagra, Batanero Puigbo, Olsson (Sanchez 85’) – Sema (Iniesta 88’), Hallenius, Wilson.