Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Domarilskan i Kalmar efter MFF:s straffmål: "Domaren blir lurad varje match"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin gjorde det enda målet på straff mot Kalmar FF. Detta efter en omdiskuterad straffsituation.
- Domarna i Sverige borde nästan ha VAR tycker jag - de är för dåliga, säger Kalmars Lars Sætra.  

Foto: Bildbyrån/Discovery+.

Se höjdpunkterna från MFF-KFF i spelaren ovan.

Isaac Kiese Thelins straffmål blev avgörande hemma i den allsvenska premiären mot Kalmar FF. Straffen föranleddes av en löpduell mellan Anders Christiansen och Lars Sætra i den 66:e minuten, där den senare stoppade upp MFF-kaptenen och fick syna det gula kortet. Norrmannen var knappast nöjd med Mohammed Al-Hakims domslut efteråt. 

- En väldigt bra bortamatch (av oss). Men jag måste säga domarna i Sverige borde nästan ha VAR tycker jag - för de är för dåliga. De gör fel på fel hela tiden. Jag tycker att Al-Hakim... Malmö får straff nästan varje gång vi möter dem och det är alltid Al-Hakim som dömer. Jag tycker inte att det är straff, jag är inte nära honom, och han (domaren) blir lurad varje match.  

Annons

Och detta har du byggt upp efter några år i Sverige? 
- Ja, vi måste ha VAR. Annars så får de hämta några nya domare tycker jag.  

Sætra fortsätter: 

- Jag pratade lite (med Al-Hakim) efter matchen, men det är mycket frustration och kanske inte så smart att ta det direkt efter. Han har en liknande situation för två år sedan, också mot Malmö hemma på Guldfågeln Arena, där han också blir lurad. Det är för mycket fel. Jag tycker att det kan bli bättre.  

Anders Christiansen om den sekvensen:  

- Det kan blåsas straff och det kan inte blåsas. Det är lite åt båda hållen. Det är svårt att se direkt men jag känner att det är en beröring. Jag försöker att gå efter bollen, det är lite klumpigt och det går snabbt. Men jag tycker att det är en touch, om den är tillräcklig - jag är inte domare, så jag vet inte. Den kan väl blåsas åt båda håll tror jag, säger “AC”.  

Annons

MFF-tränaren Henrik Rydström var säker på sin sak: 

- Det är klart det är en straff. Jag skulle snarare säga att det var beslut som vi inte var nöjda med. Han är inte direkt domaren som låter sig påverkas på det sättet. Det blir så när vi har rätt många situationer i straffområdet, som en följd av det, säger han.  

KFF:s tränare Henrik Jensen.  

- Som motståndare tycker jag inte att den inte är lika klar. Men det är en straff som vi inte lägger så mycket energi vid, säger han.  

Publicerad 2023-04-01 kl 18:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto