POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Dominans från Vibe mot HIF – sju matcher, sex mål, sex assist: "Favoritlag att möta"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

HELSINGBORG. I snitt gör Lasse Vibe antingen mål eller assist var drygt 40:e minut mot Helsingborgs IF, och på måndagen behövde han inte ens vara i hundraprocentig form för att göra segermålet. 

Än så länge har 2019 varit hackigt för Lasse Vibe. Det har varit några skador, han hade ingen ordentlig försäsong, och han har bara startat sex matcher – men när det är match mot Helsingborgs IF så vet han hur man presterar. 

- Mitt favoritlag att möta.

Han var involverad i två mål i vårens match, och han gjorde 2-1-målet i slutet av segermatchen på måndagen, då som inhoppare i sin 100:e match i IFK Göteborg. På sju matcher, med drygt 500 minuters speltid, mot HIF har han gjort sex mål och sex assist enligt Transfermarkt.

Matchen mot HIF var Vibes andra inhopp efter att ha varit borta i några veckor efter en skada, och han är själv osäker på när han senast kände sig i bra matchform och bra fysisk form. Han hade visserligen fyra-fem starka veckor runt julen 2017 i Brentford, men förutom det får man gå tillbaka till våren 2017 för att senast hitta när han startade match efter match och allt flöt på.

Efter det har det varit någon skada i Brentford, en tung tid i Kina där det även var skador inblandat, och en uppbyggnadstid i IFK Göteborg där han bland annat åkte på en blödning i låret i början av juli.

- Jag har inte spelat mycket de två senaste åren. Jag fick inte spela mycket i Kina, det var några månader helt på läktaren, och så några månader mitt i ingenting där man inte hade någon klubb.

- Jag har inte varit i hundraprocentig form på hur länge som helst. Jag har inte lyckats spela två raka matcher från start och fullfölja. 

- Men det är inte så långt ifrån (toppform). Det handlar om två-tre-fyra raka starter och sedan känna sig bra efter det. Då är jag där. Det är sista biten, men det har varit att jag nästan varit där, sedan har jag fått gå tillbaka lite, sedan är jag nästan där, sedan får jag gå tillbaka lite med de här muskelskadorna. 

Publicerad 2019-08-20 kl 09:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå