Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Edman: "Väldigt överraskande - börjar i uppförsbacke"

Allsvenskan 2022-01-07 kl 13:09

Milos Milojevic är ny chefstränare i Malmö FF. 
Erik Edman menar att tränaren börjar i uppförsbacke.
- Han behöver vinna direkt och helst svenska cupen, säger Fotbollskanalens expert. 

4:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Milos Milojevic i spelaren ovan.

4:35
Milojevic: "Jag är väldigt glad"
5:56
Georgson: "En riktigt fin magkänsla"
24:17
Se hela Milojevics presskonferens

Malmö FF presenterade under fredagen Milos Milojevic som ny huvudtränare och ersättare till Jon Dahl Tomasson i klubben. Milojevic kommer senast från ett halvår i Hammarby, då han i december tvingades bort från klubben efter att ha besökt Rosenborg för att diskutera en potentiell flytt, trots att han hade kontrakt med Bajen. 

Fotbollskanalens expert Erik Edman är förvånad över att MFF tar in Milojevic. 

- Det är klart att det är väldigt överraskande. Jag tror att alla känner det. Jag trodde han var ganska färdig i Sverige, i varje fall i de större klubbarna efter hur den där Trondheim-resen kom ut, säger Edman till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Edman tror att MFF tar in Milojevic för serbens internationella erfarenhet och tuffa ledarskap, vilket klubben även tidigare haft i form av Åge Hareide, Uwe Rösler och nu senast Jon Dahl Tomasson. 

- Jag tror att de söker efter en tränare med internationell erfarenhet, vilket han till viss del har. De söker nog även ett tufft ledarskap och har redan testat lite andra alternativ, men då inte varit nöjda med det. De har även fått det i Uwe Rösler och Åge Hareide som varit framgångsrika, precis som Jon Dahl Tomasson. Jon Dahl har också varit ganska tuff och känslokall, som med Behrang Safari och Rasmus Bengtsson. De är legendarer i MFF, men han sket i det, säger experten. 

Rekryteringen är på sätt och vis lite känslig med tanke på att Milojevic förra säsongen var i Hammarby och fick lämna under uppmärksammade former. Edman menar att MFF inte tagit hänsyn till det och ser att tränaren inleder sitt nya uppdrag i uppförsbacke. 

ANNONS

- De visar att de skiter fullständigt i det med tanke på att de tycker att Milos är rätt. Om de hade vägt in det i någon form av vågskål hade de nog funderat över hur andra uppfattat det här. Nu känner de att det är rätt och kör på det, säger han.

MFF har samtidigt bytt tränare många gånger senaste åren och Edman tror att det blir viktig för Milojevic att få en bra start för att få sitta kvar på posten en längre tid. 

- Han börjar i uppförsbacke med fansen med tanke på att han var i Hammarby innan och att det avslutet inte blev så snyggt. Han har en uppförsbacke med att vinna över MFF-fansen. Han behöver vinna direkt och helst svenska cupen. Malmö, som förening, har samtidigt inte haft en röd tråd spelmässigt. Det får se ut lite som det vill, bara man vinner. Det bestämmer snarare än att det finns en ideologisk strategi kring spelsätt

ANNONS

Hur tror du att det kommer gå för Milojevic i MFF?
- Grundförutsättningarna för att vinna SM-guld finns alltid där. De har de klart bästa spelarna i serien, så oavsett vem som hade varit tränare hade det varit en stor chans att vinna SM-guld. Det som man definierar som framgång eller misslyckande är Europa-spelet. Det är samtidigt sex månader framåt och det kommer hända lite i truppen in och ut, så det är svårt att sia om det nu, men för att vinna förtroende hos spelarna och folk i staden hade det varit jäkligt bra för Milos om han kom vidare till gruppspelet och helst vinner cupen. Cupen är viktigare än vanligtvis för MFF och framför allt för Milos, säger han. 
.

Hur tror du att Hammarby-ledningen ser på den här rekryteringen?
- Jag tror inte att de jublar, men de kommer förmodligen undan ekonomiskt. Han har hittat ett nytt jobb och de slipper betala, vilket de nog är nöjda med. Sedan svider det kanske att han går till Malmö i stället, men de kommer nog ur en ekonomisk situation, då han hamnar i en ny förening. Jag skulle kunna tänka mig att upplägget är så. 

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto