Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF ska bli mer fruktat under Milojevic: "Vill att folk kommer hit och är rädda"

Allsvenskan 2022-01-07 kl 22:57

MALMÖ. Större dominans, högre lägstanivå och en fortsatt hög kravställning.
Milos Milojevic har sin vision klar för Malmö FF 2022.
- Inget fungerar bättre än en vinst. En vinst fungerar bättre än penicillin och antibiotika, säger den nya MFF-tränaren.  

4:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Milos Milojevic i spelaren ovan.

Milos Milojevic var ett otippat namn till att efterträda den avgående Jon Dahl Tomasson, bara veckor efter att serben själv fått sparken från Hammarby. Men Malmö är inte främmande mark för Milojevic. Tack vare vänskapen med landsmannen Vito Stavljanin, tidigare chefsscout i MFF och sedan några månader tillbaka sportchef i Öster, har 39-åringen följt MFF och varit på klubbens radar under en längre tid.  

Milojevic säger att han kollat på klubbens Europamatcher förra säsongen och följt U19-spelarna i organisationen. När han tränade Mjällby mellan 2018 och 2019 lånade klubben in MFF-ynglingarna Pavle Vagic och Felix Konstandeliasz. Nu börjar uppdraget att förvalta totalsuccén under Dahl Tomasson som bringade dubbla SM-guld och Champions League-avancemang.  

ANNONS

- Huvudanledningen till att jag är här är att denna klubb bara handlar om att vinna. Så har det varit det senaste tio åren och även innan dem så klart, men de här tio åren har varit väldigt, väldigt imponerande. Klubbens ambitioner och mina ligger längs samma linje. Ja, det är krävande - men vore det annorlunda skulle det inte vara bra nog, säger Milos Milojevic och fortsätter: 

- Det är den primära anledningen, den andra är att jag hade ett band till Malmö även innan jag kom till Sverige. Länken mellan mig och klubben är Vito och jag har samarbetat för att få spelare från Malmö, kollat på matcherna och följt utvecklingen. Jag tror att jag vet vad som förväntas av mig och jag gömmer mig inte undan ansvar. Jag vet att det krävs mycket arbete, men jag vet att jag har de bästa spelarna i ligan och den bästa potentialen i klubben.

ANNONS

I Hammarby använde han en 5-3-2-uppställning med offensiva wingbackar och gjorde Bajen till ett av de bästa lagen poängmässigt under de 22 omgångar han basade över laget. 1,91 poäng per match i snitt under Milojevic toppades bara av AIK den perioden och ledde till en femteplats i allsvenskan.  

- Min spelstil skulle jag säga är väldigt aggressiv och kontrollerande, med tempo och intensitet med bollen. Jag är också väldigt anpassningsbar i att hitta den bästa formationen utifrån truppen vi har och spelarna vi vill rekrytera, säger Milojevic.  

Han öppnar för att MFF ska fortsätta med sin framgångsrika 4-3-3-uppställning. 

- Principerna tror jag inte kommer variera men uppställningen kan göra det. Det goda som gjorts de senaste åren här vill vi utvärdera och höja ribban i struktur, anfallsspel och göra oss mer dominerande. Göra så att vi kanske kan avsluta matcherna på ett bekvämare sätt, kort uttryckt. 

ANNONS

Milojevic får på fredagens presskonferens frågan om vilken identitet han förknippar Malmö FF med: 

- Vinnarmentalitet. Jag kommer väl ihåg alla matcher som jag kollat här innan jag blev allsvensk tränare - inte många lag kan överleva de 20-30 första matcherna på stadion. Det är det jag vill, att folk kommer hit och är rädda. Jag vill inte bara prata om detta, och det är därför jag inte kan vänta på att få börja jobba och skicka dessa budskap till spelarna, att de vet vad ansvaret innebär i att bära den här tröjan och klubbmärket. Om vi når det, vilket jag tror vi kommer, då blir jag väldigt stolt, säger Milojevic. 

Han fortsätter:  

- Jag tror att trenden är god och det är små detaljer som vi behöver förbättra. Vi behöver ge dem lite mer tro och sådana saker, men spelargruppen är en bra bas och identiteten ska vara att man även under en dålig dag vinner matchen. Inte många klubbar har den, men jag uttrycker den här och jag uttryckte den i Röda Stjärnan. Vinner man på en dålig dag är det jättebra eftersom att det betyder att vi verkligen kommer dominera på de bästa dagarna. Inget fungerar bättre än en vinst. En vinst fungerar bättre än penicillin och antibiotika.   

ANNONS

Det största frågetecknet kring Milojevic är hans ringa erfarenhet av storklubbar. Innan han hoppade på Hammarbyuppdraget förra sommaren var Milojevic assisterande tränare i serbiska Röda Stjärnan under 1,5 år. Tränarjobben innan Mjällby, som han tog upp både från division 1 och superettan, betades av i isländska Vikingur och Breidablik. Men pressen blir inte större för det anser han. 

- Jag tror att jag kommer hantera den bra. Men jag måste säga, om folk tror att det finns press här så har de inte uttryckt den. Erfarenheten jag hade tidigare, speciellt från Serbien, det är press. Det är helt annorlunda och jag tror att det kommer hjälpa mig i detta. Det är klart det finns press, men jag tror att pressen jag lägger på mig själv inte kan jämföras med den som någon annan sätter på mig. Jag tror att press är väldigt bra eftersom man då vet att man måste prestera dag in och dag ut, och alltid kommer dömas av ens senaste match, säger Milos Milojevic.  

ANNONS

Hans tränarstab kommer kompletteras med ytterligare något namn sedan Remy Reijnierse slutat. Jeffrey Aubynn och Jonnie Fedel är fortsatt assisterande tränare respektive målvaktstränare i klubben.  

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto