POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Efter stenhårda kritiken mot klubben – Stuhr Ellegaard ges ledigt från Elfsborg ”den närmsta tiden”

Foto: Bildbyrån

Kevin Stuhr Ellegaard riktade hård kritik mot Elfsborgs ledning efter att han inte fått nytt kontrakt.
Nu meddelar klubben att lagkaptenen ges ledigt ”den närmaste tiden”.
"Under den närmsta tiden är han ledig för att i lugn och ro reflektera över situationen” skriver Elfsborg på sin hemsida.

I måndags var lagkaptenen och förstemålvakten Kevin Stuhr Ellegaard inte med när Elfsborg mötte AFC Eskilstuna i allsvenskan. Först meddelades det att målvakten var magsjuk, men i en intervju med BT menade målvakten att han inte mådde bra efter att han fått beskedet att han inte skulle få något förnyat kontrakt med Elfsborg.

Då valde han att rikta stark kritik mot tränaren Jimmy Thelin och klubbchefen Stefan Andreasson.

- Det kan Jimmy snacka om, skylla på den framtida budgeten. Men då kunde man väl erbjuda mig ytterligare ett avtal, ett sämre, sett från mitt håll. Jag älskar den här staden, sponsorer, supportrar, livet här, men det här är under bältet. Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, sa han till tidningen.

Till BT sa Jimmy Thelin att målvakten har haft många bra år i Elfsborg och att han hade kunnat ha fler bra år men att klubben valde att inte ge honom något nytt kontrakt. Han menar att bedömningen har gjorts utifrån ekonomi och sportslig framtid.

- Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media, säger Thelin.

Nu har Elfsborg valt att ge målvakten ledigt ”den närmsta tiden”. Detta efter att spelaren haft ett möte med ordföranden Sune Lundqvist för att diskutera den uppkomna situationen.

”Under mötet framfördes från IF Elfsborgs sida tydligt till Kevin att föreningen inte delar Kevins syn och uppfattning på situationen som uppstått. Samtalet var i god ton och båda parternas åsikter fick chans att framföras.” skriver Elfsborg på sin hemsida.

”Under mötet beslutades det att Kevin under den närmsta tiden är ledig för att i lugn och ro reflektera över situationen och deltar därmed inte i träning och match i A-truppen.”

Vidare meddelar Elfsborg att de inte kommer att kommentera saken ytterligare.

När Stuhr Ellegaard inte var med mot AFC Eskilstuna i måndags stod 20-årige Tim Rönning i mål. Klubben har även 18-årige Camil Altun tillgänglig, medan 22-årige målvakten David Olsson är på lån i division 1-klubben IK Oddevold.

Publicerad 2019-09-19 kl 15:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå