Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal bekräftar utländskt intresse - öppnar för flytt från Dif: "Kommer väga alternativen noga"

Allsvenskan

NORRKÖPING. I två år har Hjalmar Ekdal varit en nyckelspelare i Djurgården.
Nu är mittbacken öppen för att lyssna på utländska bud i vinter.
- Men jag trivs som fisken i vattnet här, säger Ekdal till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IFK Norrköping-Djurgården i spelaren ovan.

Måndagens insats mot IFK Norrköping var inte en av Djurgårdens bästa för säsongen, men säkrade ändå andraplatsen för de blårandiga.

- Vi fallerade helt och var ganska dåliga i andra halvlek. Vi skapade egentligen ingenting. Men starkt att vinna, summerar mittbacken Hjalmar Ekdal.

Nu såg ni till att Hammarby inte har chansen att gå om er i sista omgången. Tankar?
- Jävligt skönt. Bäst i stan betyder mycket för oss, för klubben och supportrarna. 

Med andraplatsen i allsvenskan och en åttondelsfinal i Europa Conference League säkrad kan Djurgården blicka framåt, mot nästa år. Är Ekdal kvar då? På frågan om vad som händer med honom i vinter säger 24-åringen:

ANNONS

- Det får vi se. Jag har två år kvar (på kontraktet) och jag trivs som fisken i vattnet här i Djurgården, så det är en tillvaro som jag är medveten om att det kommer vara svårt att få någon annanstans.

- Men med det sagt är det klart att jag är öppen för att testa mina vingar. Det är väl det alla spelare drömmer om någonstans. Så vi får se. Just nu vet jag inte så mycket.

Det borde ju ha dykt upp intresse för dig längs med vägen som du gjort det bra i Djurgården, tror du att du kommer kunna ha alternativ i vinter?
- Ja, det tror jag nog. Det finns intresse, liksom. Men det är ju inte förrän det ligger något konkret (på bordet) som jag ska ta ställning till det. Och fönstret öppnar i januari så det är väl inget jag behöver tänka på nu i alla fall. Jag ska njuta nu och sen får vi se. 

Skulle det vara svårt att lämna när en åttondelsfinal i Europa Conference League väntar i mars?

ANNONS
- Ja, det vore jäkligt häftigt att spela en åttondelsfinal i Europa och allt talar väl för att vi kommer vara minst lika bra nästa år. Djurgården har en väldigt spännande framtid och det är absolut något som jag tror många hade velat ta del av. 

- Jag kommer absolut väga mina alternativ noga och inte flytta bara för att flytta. Det ska kännas jäkligt bra. För jag har det nästan så bra som det kan bli här.

Är det från stora ligor som intresset kommer ifrån?
- Jag vet inte exakt vilka det är, men det är väl lite här och där.

Publicerad 2022-11-01 kl 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto