POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Elfsborg-talang på rätt spår igen efter tuffa året: "Är som dag och natt"

Foto: Bildbyrån.

Jesper Karlsson hade i fjol ett tufft debutår i Elfsborg.
Nu är han i bättre mod igen efter tränarskifte i klubben. 
- Det är som dag och natt, säger han till Fotbollskanalen. 

Elfsborg-talangen Jesper Karlsson, 19, skrev efter, en imponerande debutsäsong med Falkenberg i allsvenskan 2016, på ett femårskontrakt med Elfsborg, men var under inledningen av säsongen 2017 skadad och fick därefter knapert med speltid i allsvenskan.

- Jag var borta i några månader på grund av skadan, så det tog lite tid innan jag kom igång igen. När jag väl kände att jag var igång och gjorde mål i nästan alla U21-matcher, så fick jag ändå inte spela. Det var turbuelns med tränarna, så det var tufft, sa han efter förra säsongen till Fotbollskanalen.

I dag är situationen annorlunda för talangen. Karlsson gjorde i måndags sin andra match för säsongen från start mot Hammarby, nionde match totalt i år, när Elfsborg kryssade till 0-0 på Borås Arena. 

- Jag tycker att det kändes jävligt bra. Jag spelade även från start i första matchen mot Malmö, så det här blev min andra start och det här kändes mycket bättre nu än då. Det kändes som att jag kom in i det mycket bättre och var inblandad i en hel del, så det kändes bra både defensivt och offensivt. Jag är nöjd med matchen, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag tycker även själv att det var en okej match mot Malmö, men jag bevisade ändå inte till hundra procent att jag skulle fortsätta att spela. Efter det fick jag spela lite till och från och sedan jobbade jag väldigt hårt på träningarna. Jag tycker även att jag har gjort det bra när jag väl fått spela genom inhopp. Det har känts otroligt bra under senaste tiden, så nu fortsätter jag att jobba hårt, göra som de säger och hoppas på att få spela, fortsätter han.

För Karlsson var tränarskiftet från Magnus Haglund till Jimmy Thelin viktigt. Det var till och med skillnaden för honom mellan att lämna och stanna i klubben. 

- Det är som dag och natt, om jag ska vara ärlig. Det är raka rör nu och det känns roligt att spela fotboll, då det är stor skillnad. Jag trivs även mycket bättre nu med allt runt omkring. Det känns mycket bättre på alla plan. Jag hade inte varit kvar här om det varit så (att Haglund stannat). Jag ska dock inte prata mer om det, säger han. 

Varför har Jimmy Thelin betytt så mycket för dig?
- Jimmy har verkligen fått hela gruppen att dra åt samma håll. Deras tänk med fotboll och runt omkring fotbollen är coolt, det har särskilt förändrat mig. Det handlar mycket mer om att tänka fotboll, inte bara träna stenhårt, även vad som händer utanför, vad som är viktigast. Det är mycket som ska stämma, allt handlar inte bara om bollen.

Var det lättare att gå igenom den motiga tiden för laget i våras med honom då?
- Även om det var motigt och inte gick så bra, så drog alla åt samma håll. Vi pushade varandra, ingen gnällde. Vi var raka och ärliga mot varandra och sa att om vi bara fortsatte, så skulle det vända, vilket det även gjorde för oss. Vi har dock en lång bit kvar. Vi lägger alla ner ett stenhårt jobb och har ju även sjukt duktiga fotbollsspelare, fortsätter han. 

Efter spel från start senast, så ser nu talangen fram emot höstäsongen och hoppas förstås på mer speltid från start då i allsvenskan. 

- Jag hoppas att det blir en rolig höst. Jag känner mig stark, sjukt motiverad och är i bra form, så det är bara att hoppas. Jag ska kriga på, säger han. 

- Om jag får spela nu, så vill jag bra visa ännu mer och känslan är nu att om man gör det bra, så får man spela. Det är som jag sa, det är ärligt nu, fortsätter han. 

Elfsborg ställs härnäst mot Norrköping på måndag på Östgötaporten. Karlssons konkurrent som vänsterytter - Simon Lundevall - är då tillbaka efter avstängning, men däremot kan det finnas en öppning för talangen på högerkanten, då Stefan Ishizaki kan vara osäker till spel efter att han i måndags klev av med en lårkaka mot Hammarby.

- Jag vet inte (om jag får spela). Ishi (Stefan Ishizaki) skadade ju sig senast och fick en lårkaka, så jag får se vad som händer med högerkanten. Jag brukar ju spela på högerkanten, även om det gick riktigt bra senast på vänsterkanten, säger han. 

Publicerad 2018-07-21 kl 18:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå