POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Engelsk riskkaptalist i kontakt med Malmö FF

Ex-spelaren Ray Ranson har tjänat miljoner på att investera i fotboll.
MFF, nästa?
- Känner till vem han är men har inga övriga kommentarer, säger Håkan Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Mästarklubben Malmö FF är i ekonomisk kris och har på fredagen kallat till presskonferens för att redovisa det allvarliga läget. Fotbollskanalen.se kan avslöja att MFF haft kontakt med riskkapitalisten Ray Ranson vars hedgefond SISU capital investerat i fotboll under många år.

MFF-basen Håkan Jeppsson är kortfattad när fotbollskanalen.se når honom:
- Jag kan inte kommentera alla rykten som florerar, säger han.

Har det här någonting att göra med det ni kommer att presentera på presskonferensen, eller kan du avfärda det?
– Det kan jag avfärda.

Men du känner till Ranson?
– Jag känner till vem han är men har inga övriga kommentarer.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att SISU Capital skulle investera 20-30 miljoner i Malmö FF och det stämmer väl med uppgifterna om att klubben under lång tid letat efter externt riskkapital på olika sätt. Malmö FF har drabbats av att man inte kunnat sälja spelare och att arenan inte går bra, samtidigt som kostnaderna för arenan är för höga.

Tidigare har man i tre olika omgångar tagit hjälp av rika privatpersoner i Malmö-området. Först våren 2001 när Sigma-ägaren Dan Olofsson och några till räddade MFF:s elitlicens och sedan fick bra avkastning när klubben sålde Zlatan Ibrahimovic. Därefter har man satt upp Pildammarna Invest I och II med bland andra förre MFF-basen Bengt Madsen.

Ray Ranson är engelsk U21-landslagsman som gjorde över 450 matcher för Manchester City, Birmingham och Newcastle. Därefter sålde han försäkringar på de engelska kanalöarna och började investera sina vinster i fotboll, i både spelare och som långivare. Bland annat stod han för många lån till Leeds United i utbyte mot säkerhet i form av framtid publikintäkter.

Han försökte även köpa Aston Villa, Birmingham, Southampton och Manchester City när klubbarna låg illa till ekonomiskt, men blev till slut ägare till Coventry för tre år sedan efter att ha köpt den en halvtimme innan klubben gick i konkurs.

Publicerad 2011-01-28 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå