Eriksson efter Blåvitts tunga start: "Hoppas att det inte är för långt upp"

Häcken-målvakten Pontus Dahlberg
spelade en huvudroll
 när Blåvitt säkrade oavgjort först på tilläggstid i Göteborgsderbyt.
- D
et är han som håller dem kvar i matchen, säger Sebastian Eriksson till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Häcken i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Matchen på Ullevi slutade 1-1 efter en stor dos dramatik och känslor. Häckens högerback Godswill Ekpolo gav gästerna ledningen på en hörna i den 57:e minuten. Blåvitt – som producerade de bästa chanserna i första halvlek – hade svårt att skapa något av värde innan slutforceringen.

Men i den 95:e minuten grävde Kolbeinn Sigthorsson fram en straff, och Tobias Sana förvaltade den i mål förbi målvakten Pontus Dahlberg.

- Det är blandade känslor. Skönt att få med sig en poäng i slutet, på sista sparken. Men om man ser över 90 minuter så tycker jag att vi skulle vunnit matchen. Men det var skönt att inte förlora, säger Blåvitts Sebastian Eriksson och fortsätter:

- Vi hanterar det bättre än under senaste (hemma)matchen, då det inte kändes så bra och vi förlorar. Vi skapar en del klara chanser, bollen vill inte in, och Häcken gör mål. Vi får kämpa oss tillbaka in i matchen; det var väldigt skönt för oss att få den här poängen, så att vi inte känner att vi förlorar och står kvar på fyra poäng. Att vi ändå tar oss tillbaka och visar stryka i slutet. Sedan är jag inte direkt orolig. Vi gör en bra match, och det är match igen redan på onsdag. Då är det bara upp på hästen igen.

Vänsterbacken menar att IFK Göteborg var det bättre laget i derbyt, och prisar den tidigare Blåvitt-målvakten Dahlberg

- Ja, det tycker jag. Pontus gör en jättebra match i Häcken-målet och jag tycker att han räddar dem. Han gör tre-fyra jättebra räddningar – det är han som håller dem kvar i matchen.

Efter en närkamp med målvakten såg Eriksson ut att ha skadat sig och duon hamnade i konfrontation med varandra. Men IFK-spelaren fick behandling och kunde spela klart matchens slutminuter.

- Jag får honom över mig, och får ont i nacken. Jag blir mest rädd, men jag märkte att det var okej. Så det var lugnt och bara att ställa sig. Både jag och Pontus gick på bollen och han var först - vi krockade helt enkelt. Han är ju rätt tung den lille skiten, säger Eriksson skämtsamt.

Lika roligt har 32-åringen inte över IFK Göteborgs poängskörd. Den storsatsande klubben ligger först på nionde plats i en haltande tabell, men Sebastian Eriksson tror att laget kan jobba sig upp mot toppen.

- Det är klart att vi inte är nöjda med sex poäng efter fem matcher. Samtidigt är det fortfarande jämnt, och det är inte många poäng upp. Vi ska se till att vara med här under sista veckan som är kvar här.

- Det är tre matcher kvar – jag hoppas att vi tar minst fem poäng i alla fall. Då är vi inte alldeles för långt efter tror jag.

IFK Göteborg har Kalmar FF, Varbergs Bois, och Djurgården kvar att möta innan EM-uppehållet.

Publicerad 2021-05-08 kl 19:49