Häcken tvingas ställa om efter fiaskostarten: "Handlar om botten för vår del framöver"

GÖTEBORG. BK Häcken tappade segern mot IFK Göteborg på tilläggstid.
Därmed är Hisingslaget
kvar i botten.
Det är det som det handlar om för vår del framöver, säger Andreas Alm till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Ett jämnt derby utspelades på Ullevi, där hemmalaget hade de bästa chanserna i första halvlek, innan Häckens Godswill Ekpolo gav laget ledningen på en hörna i den 57:e minuten. Häcken försvarade sig sedan bra, men fick en straff emot sig på tilläggstid. IFK Göteborgs Tobias Sana gjorde mål på den i minut 96 - och Häcken stannar kvar på allsvenskans jumboplats.

Två kontroversiella domslut föranledde målen. Först var bollen utanför kortlinjen innan Häckens Leo Bengtsson ordnade hörnan som ledningsmålet kom till på. Blåvitts straff var resultatet av en närkamp mellan Kolbienn Sigthorsson och mittbacken Joona Toivio - och både besvikelse och ironi kan urskönjas när Häckens tränare Andreas Alm summerar matchen:

Det är en jämn match, ett rättvist resultat som alltid. Det var ingen tur eller otur som avgjorde den här matchen.

Hans topptippade lag tog säsongens första poäng efter 1-1 mot Hammarby förra helgen. Dessförinnan hade Häcken förlorat de tre inledande matcherna, och de är som enda lag segerlöst hittills. Alm fortsätter om derbyinsatsen och hyllningen inför matchen till Blåvitt-legendaren Bertil "Bebben" Johansson, som gick bort vid 86 års ålder i veckan:

Jag upplever att vi gör det ganska bra. Vi står på, vi krigar - och eftersom man är ledning får man kriga lite extra och ta de extra stegen, det är bra. Jag upplever att IFK Göteborg visar sin storklubbsanda innan matchen - och även nu, som "Rolle" (Roland Nilsson, IFK:s huvudtränare) manifesterar och visar hyllningen till "Bebben". Jag tycker att det är fint gjort. Även om jag inte hade någon relation till honom så berörs man.

Vi åker hem med en poäng och vi har två poäng av 15, vilket gör att för oss så är vi förankrade i botten - och det är det som det handlar om för vår del framöver.

Kan du utveckla det?
- Faktum är att om du har två poäng av 15, så tar det väldigt lång tid innan vi hamnar i någon annan region än bottenstriden. Det vill säga plats 16 upp till kanske plats elva - och är du på plats elva kanske efter tio-tolv omgångar så är det ganska tajt med poäng till dem som är på plats 14-15, gissar jag av erfarenhet. Där är vi ju. Jag tror att vi varit ganska så inställda på att det tar många poäng innan man hamnar på något annat ställe. Det vet vi av tidigare serier och tidigare år, och lag som har hamnat där. Vi vet att AIK var där i fjol och de rustade om och tog in en del spelare – men det tar lång tid innan man är över säker mark ändå, säger Alm.

Häcken möter Örebro på hemmaplan i nästa omgång.

Publicerad 2021-05-08 kl 20:40