Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: “Ali visade varför MFF värvat honom”

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF förlorade för första gången under försäsongen, med 0-1 hemma mot danska FC Nordsjælland.
Här är Fotbollskanalens
Erik Hadzic fem spaningar från matchen.
 

Foto: Bildbyrån.

Det hårda jobbet prioriterades  
Den första halvleken inledde FC Norsjælland bäst, med mycket boll och ett jätteläge redan fter tio minuter. MFF tätade sedan igen laget och lät Superligaettan mest rulla bollen på mittplan, samtidigt som de himmelsblå blev bättre på att ta sig ur pressen. Sergio Peña, Hugo Larsson och Moustafa Zeidan fick lägga det mesta av finliret åt sidan på det centrala mittfältet för att springa, springa och springa ännu mer. De gjorde det på ett lojalt sätt och tvingade FCN att söka kanterna flera gånger. Peña lyckades dessutom med ett par kreativa lösningar i en halvlek som slutade 0-0.  

ANNONS

Mardrömsdebut för Kotto 
Peña inledde sedan den andra halvleken med komma fel in i dueller och orsaka ett par frisparkar. Nordsjælland tog tillbaka initiativet och för MFF blev det ännu värre när laget bytte samtliga utespelare efter en timme. Den 19-årige mittbacken Samuel Kotto slarvade direkt när han fick bollen och gav bort en hörna. På samma hörna damp bollen ner framför Benjamin Nygren, vars skott nådde den 20-årige Daniel Svensson som satte matchens enda mål. En mardrömsdebut i A-laget för Kotto, och en andra halvlek som lämnade en del övrigt att önska för Henrik Rydströms Malmö FF, vars lag inte mäktade med mycket alls i offensiven. 

Taha Ali ljusglimten bland avbytarna  
Det mesta och bästa skapades av Taha Ali bland MFF:s avbytare, då vänsteryttern vållade den Hammarbyfostrade Ben Engdahl problem på kanten. Det är tydligt varför Malmö, enligt HD, lagt åtta miljoner på Ali - en spelare som etiketteras som en chansvärvning på sina håll. Ali är ett utmärkt alternativ när laget behöver öppna upp en matchbild, med sin respektlöshet och snabbhet med bollen. De egenskaperna kan tjäna laget många poäng i år. 

ANNONS

Bolin ett utropstecken på försäsongen 
19-årige Hugo Bolin spelade tio minuter för en vecka sedan mot Randers och speltiden tredubblades i kväll. Bland de utlånade MFF-spelarna stack Bolin ut mest hos samarbetsklubben BK Olympic i Ettan förra året, och har fortsatt med att inleda övertygande under försäsongsträningarna. Det finns nog inte samma utväxlingspotential som hos hans namne Larsson än, men Rydström har vittnat om att Bolin lär sig snabbt och tagit för sig i januari.  

Svåraste försäsongsmatchen för MFF 
Knattarna i FC Nordsjælland leder danska ligan inför återstarten om några veckor. Inte konstigt när man ser hur bekvämt laget uppträdde på Malmö IP. Det var glädjande att se BP-fostrade Svensson och det tidigare Blåvittesset Nygren spela en avgörande roll dessutom. FCN kommer helt säkert vara Malmös svåraste prövning under försäsongen, vilket gör att MFF kommer undan med ett godkänt betyg efter denna träningsmatch. 

ANNONS
Publicerad 2023-01-27 kl 18:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto