POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "Är backlinjen och anfallsparet spikat?"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

MARBELLA. Malmö FF besegrade Sparta Prag i en träningsmatch i Spanien.
Här är Fotbollskanalens Alexander Rosenlunds fem spaningar från matchen. 

Backlinjen - och anfallsparet bestämt?
Jon Dahl Tomasson valde att inleda matchen med samma fyrbackslinje som senast, det vill säga Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Det verkar som att den nye dansken bestämt sig för den kvartetten, möjligen att Eric Larsson, som haft skadeproblem, kan knipa platsen till höger. Dessutom startade Adi Nalic och Isaac Kiese Thelin längst fram, precis som sist. Det tyder onekligen på att de här spelarna ligger bäst till för att få spela i respektive lagdel när det är dags för tävlingsmatcher.

Isaac Kiese Thelin fick inte ut mycket
Nyförvärvet i anfallet, Isaac Kiese Thelin, spelade närmare 70 minuter men lämnade återigen planen mållös. Kiese Thelin stod för en ganska slätstruken insats och missade dessutom ett friläge. I den situationen fick han inte ordning på bollen och ett halvdant avslut gick utanför. I Markus Rosenbergs frånvaro kommer det krävas mer framöver för att behålla startplatsen. Där bakom knackar namn som Jo Inge Berget och Marcus Antonsson på dörren. 

Berget fick vara anfallare - och nätade
Jo Inge Berget har med all önskvärd tydlighet förklarat att han inte trivs som kantlöpare. Han vill spela forward, vilket han också fick möjligheten till mot Sparta Prag. Efter att Anders Christiansen rivits ner i straffområdet klev norrmannen fram och slog in straffen i nät. Säkert skönt för Berget som inte försämrade sina aktier inför framtiden, även sett till insats i övrigt.  

Två tunga orosmoln
Visst, beskedet efter matchen var att det bara var känningar för både Johan Dahlin och Anders Christiansen. Dahlin kom inte till spel alls och ”AC” klev tidigt. Men oavsett hur allvarliga/inte allvarliga skadorna är så är det givetvis mycket dåliga nyheter för Malmö FF i det här skedet. Tävlingssäsongen drar snart igång och som bekant blir det ingen mjukstart för MFF, utan redan i andra tävlingsmatchen väntar den tyska storklubben Wolfsburg. För MFF-supportrarna handlar det bara om att hålla tummarna. 

"DMK" såg pigg ut
David Moberg Karlsson är alldeles för bra för att sitta på bänken vecka ut och vecka in. Mot MFF visade han stundtals varför den tjeckiska klubben värvade honom, och blixtrade till med några fina offensiva aktioner utmed högerkanten. I bland fintade han sig ner till kortlinjen och ibland vek han in för att ta avslut med vänsterfoten. Frågan är om det är dags aför klubbyte för ”DMK” snart, för att få ny fart i karriären?

Publicerad 2020-02-06 kl 19:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå