Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Att förlora matcher är en sak - nu ska BP ta många vägval för framtiden"

Allsvenskan

Malmö FF slog BP med 3-0 på Grimsta IP.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Att förlora matcher är en sak - nu ska BP ta många vägval för framtiden
Sportchef Daniel Majstorovic pratade i C Mores sändning att laget stod upp väldigt bra i matchen, men de ser fortfarande för öppna ut bakåt och de få anfallen de får till kan de inte göra något effektivt med. 

Men är en sak att det inte alltid ser bra nog ut på planen. Nu måste BP i större omfattning bestämma hur de ska bygga sin framtid. Vad ska det här vara för förening, både på och utanför planen? 

Hur mycket plats ska de ignorerade ungdomsspelarna få? Är alla av dem sämre än de 14 nya spelarna som Daniel Majstorovic har tagit in? Det måste väl krävas bättre träffsäkerhet när en sportchef går ut så hårt på transfermarknaden, särskilt när talangerna redan finns där? Går det att ta föreningens jämställdhetsarbete på allvar om de tar tillbaka Luis Pimenta, eller kommer det fram något nytt i utredningen? Och vad händer med Pimenta? Behålls resterande ledarstaben, eller gör de något helt nytt? Vilka delar i spelet går att behålla om de ska stanna kvar i allsvenskan, och vilka måste bytas ut eller förändras? Många frågor för de kommande veckorna och månaderna, men det positiva är att de ändå bara är enstaka poäng ifrån säker mark.

ANNONS

MFF bakåt och BP framåt
Malmö FF:s tio första allsvenska matcher i år: 17 insläppta mål.

Malmö FF:s efterföljande tio matcher: fyra insläppta (varav en efter straff och en på frispark).

Lägg där till att BP endast har gjort mål i nio av 20 matcher, och tolv mål totalt, så det var redan från början sannolikt att BP inte skulle göra mål i dag. 

Antonsson-Rosenberg
Man märkte redan under Marcus Antonssons första intervjuer som MFF-spelare att det skulle hända något mellan de här två. Han tog själv upp Markus Rosenbergs droppande anfallsspel ihop med hans egna djupledslöpande, om hur han skulle älska att fånga upp alla smarta lösningar som kom fram till honom. 

Visst har de stött på svaga försvar emellanåt, och visst var Andreas Vindheim en mellanspelare i ett av målen mot Midtjylland, men 3-0-målet i dag var tredje gången på kort tid som Antonsson blev målskytt efter att Rosenberg gjort sin grej längre ner i planen. Det hade kunnat vara fler än dubbelt så många mål sett till alla sekvenser som har skapats mellan de två. 

ANNONS

Det kanske låter som att det ska ske oftare mellan anfallare, men Rosenberg och Carlos Strandberg har spelat ihop i 24 matcher och aldrig assisterat varandra. Nu börjar det sitta rejält mycket bättre med Antonsson, efter en kort startperiod. 

BP:s taktiska förändringar
Brommapojkarna kom till matchen med en 0-6-förlust, en skandal, och en avstängd tränare, samtidigt som de skulle möta seriens formstarkaste (?) lag. En konstig vecka och det var oklarheter hur saker skulle se ut.

Det blev 3-4-3. Erik Figueroa, Martin Rauschenberg, och Eric Omondi bänkades. Johan Falkmar gjorde sin blott tredje allsvenska match, och andra allsvenska start. I truppen fanns inte Petar Petrovic, Rasmus Alm, Christopher Brandeborn, Tim Söderström, Marko Nikolic, eller Mohanad Jeahze av olika skäl.

Det skakades till liv för ett antal halvchanser i början av bägge halvlekarna, men MFF på halvfart kunde ändå vinna komfortabelt.  

ANNONS

MFF-perioden avslutad med näst högsta betyget
Vid månadsskiftet juli/augusti började en säsongsdefinierande period för MFF. Laget ville ta sig in i Europacupgruppspel, och de återstående ligamatcherna innan landslagsuppehållet var mot de fyra lagen längst ner i tabellen (Trelleborg, Dalkurd, Sirius, och BP), där det nästan krävdes fyra segrar för att behålla momentum och inte tappa mer mot toppen. 

MFF vann de fyra allsvenska matcherna utan att släppa in mål och gjorde 13 mål framåt. Det blev inte Champions League, där matcherna mot Vidi är det enda stora i den negativa korgen för den senaste månaden, men det blev Europa League. 

Nu kommer hela andra utmaningar framöver. Exempelvis är de kommande allsvenska bortamatcherna mot Östersund, IFK Norrköping, BK Häcken, och AIK, potentiellt avgörande matcher för MFF:s slutplacering i tabellen.

ANNONS
Publicerad 2018-09-02 kl 17:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto