POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "Christiansen – bästa kompis med MFF:s ståplats"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö-Örebro i spelaren ovan.

MALMÖ. Malmö FF vann mot Örebro med 2-1 efter ett sent mål av Anders Christiansen.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Christiansen – bästa kompis med MFF:s ståplats
Markus Rosenberg kommer ju ut i andra halvlek ibland och man bara ser att han har bestämt sig för att laget ska vinna, och nio gånger av tio så kommer segern. 

Det såg man i dag, och i vanliga fall är det Rosenberg själv som fixar det. De senaste två månaderna så är det dock Anders Christiansen som har fixat det. 

Vad gör man om man har 1-1 mot ett lag som man "ska" vinna mot, det är på hemmaplan, och det är runt en timme spelad? Man passar till AC, så lägger han upp bollen mot Norra och skjuter in ett distansskott. Mot Elfsborg? Check. Mot Gif Sundsvall? Check. Mot Örebro SK? Check. Segrar i alla? Check. 

Dessutom har vi matchen mot Kalmar FF, där han gjorde matchens enda mål men då via en djupledslöpning mot ståplats på Norra. Han har inte bara fixat poäng, han har varit bra på att skapa minnen för MFF:s trognaste. 

Bäst mot näst sämst
Oavsett vilken spelare som skulle göra det – vi hade nog ändå förväntat oss ett mål i andra halvlek? Malmö FF är såhär långt det laget som gör flest mål i andra halvlekarna. Örebro SK är laget som släpper in näst flest. 

Jaha?
Det har snart gått två år sedan som Axel Kjäll tog över och Örebro SK pratade om höga ambitioner. Efter det har det varit en ganska konstant känsla av ”Jaha? Är detta allt?”. 

De senaste 33 allsvenska matcherna har laget tagit 30 poäng, det vill säga att de har varit nedflyttningsdåliga i ett års tid. Totalt under Kjäll: 53 matcher, 58 poäng. Det är inte som att slottet brinner, men nyckelspelare lämnar gratis eller för låga summor, det finns några talanger men i övrigt är det typ samma lag som det alltid är, Oscar Jansson i målet är lagets bästa varje vecka, och scoutingen ger... Vadå? 

Några floppar här, något guldkorn där, och primärt ”Jaha?”-spelare. 

Går man in på Örebro SK:s hemsida så står deras vision: ”Att inför en fullsatt arena spela en attraktiv fotboll och löpande ta Allsvenska medaljer och kvalificera oss för Europaspel”. Enligt Alexander Axén fick han under våren 2017 höra att det skulle ta fyra år att utmana om Europaplatser med fullsatta läktare, det vill säga nästa år. 

Kan någon se hur Örebro SK är på väg mot något sådant?

Bort med Bonke
Det som ÖSK framför allt lyckades ganska bra med i dag var att ta bort MFF:s målchanser, även om det var spelmässig dominans. En av deras idéer var att få bort Bonke Innocent.

De visste att de hade två mot tre på centralt mittfält, och för att lösa det så valde Kjäll att dra ner den ensamma anfallaren Viktor Prodell för att stänga av Innocent. Problemet med det är ju att Prodell lätt kan hamna för lågt, och när ÖSK väl hade boll så var det inte tillräckligt långa, många, och kvalitativa anfall. 

ÖSK:s kommande period
IFK Norrköping (borta), Östersund (hemma), Hammarby (borta), AIK (borta), Elfsborg (hemma), Djurgården (borta), MFF (hemma). Det är Örebros avslutande sju omgångar.

Nu är det BK Häcken borta nästa omgång, men efter det har Örebro SK åtta-tio matcher där de måste ta gott om poäng om de ska undvika att aktivt vara med i nedflyttningsstriden, och det med ett uselt avslutande schema.

Publicerad 2019-07-06 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå