Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

FEM SPANINGAR: "Otieno visade klass - lär bli en fin försäljning"

3v

SOLNA. AIK vann mot Östersunds FK med 3-0.
Här är Fotbollskanalens Sebastian Pearsons fem spaningar.

AIK vann planenligt - förlösande poäng för Elbouzedi
AIK gjorde jobbet och vann mot Östersunds FK hemma på Friends Arena. AIK hade mycket boll och dominerade från start till mål, men utan att skapa så många målchanser i första halvlek. I stället blev det än mer tryck och fler chanser i andra halvlek, vilket till slut gav ett punkterande 2-0-mål. Zachary Elbouzedi var den som fick göra 2-0-målet, och oj vad skönt det måste ha varit för yttern. Av bara farten spelade han dessutom sedan fram till Nabil Bahouis 3-0-mål. Inför matchen hade inte Elbouzedi fått det att lossna poängmässigt, vilket gjort att han framstått som lite ineffektiv. Därmed var nog kvällens poäng och match ett väldigt skönt steg åt rätt riktning för honom.

ANNONS

AIK ska vara nöjt med en Europa-plats
AIK är visserligen kvar i guldstriden och har chans på SM-guld, men har samtidigt fortfarande ett tufft läge och ska vara nöjt med en Europa-plats. AIK har varit starkt hemma och svagt borta under 2021. AIK har haft en ruggigt stark defensiv med klasspelare på alla positioner, men har samtidigt varit ganska svagt offensivt. Inför säsongen tippades ”Gnaget” inte vara med i guldstriden, men det är laget nu ändå. Tränaren Bartosz Grzelak har samtidigt uttalat sig om att AIK är med i guldstriden ”ett år för tidigt”. Det är ett fullt rimligt resonemang av Grzelak med tanke på var AIK var inför säsongen och med tanke på att laget inte varit så bra offensivt i år. Frågan är om AIK kommer att vara med i guldstriden hela vägen in 2022?

AIK har flera rutinerade spelare med oviss framtid - Kristoffer Nordfeldt, Alexander Milosevic, Sebastian Larsson och Henok Goitom. Om de försvinner, hur kommer AIK:s lagbygge se ut inför 2022-säsongen? Det är långt ifrån säkert att truppen är starkare då om några av de rutinerade spelarna är borta, samtidigt som det gäller att träffa rätt med offensiva värvningar. Det blir spännande att följa. Oavsett bör AIK vara nöjt med en Europa-plats i år. Självklart vill alla vinna guld - när man väl är inne i en guldstrid - men med nyktra ögon är det heller inte fy skam om det slutar med en Europa-plats. Inför säsongen var det nog inte heller så många spelare som trodde på SM-guld, så i efterhand är det en fullt godkänd säsong om det i slutändan blir en Europa-plats.  

ANNONS

Otieno kommer bli en fin försäljning
Erick Otieno har imponerat stort under årets säsong och har kanske varit hela AIK:s bäste spelare 2021. Det borde samtidigt inte gå obemärkt förbi i Europa. Det skulle förvåna om Otieno blir kvar i AIK till nästa säsong. Otieno är för bra för allsvenskan och visade inte minst sin klass med numret fram till Nicolas Stefanellis 1-0-mål mot Östersund den här eftermiddagen

AIK borde försöka värva Turgott
Det pratas om att AIK behöver värva offensivt, hitta ett nytt alternativ till anfallsstallet inför nästa säsong. I dag fanns en ÖFK-spelare med på planen på Friends Arena som vore en fin värvning. ÖFK är redan klart för nedflyttning och Blair Turgott, 27, lär inte vilja spela i superettan 2022. Turgott har i år gjort tio mål på 21 matcher och borde inte vara allt för dyr att lösa från Östersund, som är i behov av att få in pengar. AIK har i Turgott en bra forward, på allsvensk nivå, nära till hands i Sverige. Turgott har även erfarenhet av allsvensk fotboll och kan säkert växla upp i ett bättre lag. Visst, Turgott gjorde inte sin bästa match för säsongen den här kvällen, men det spelar mindre roll. Återstår att se om sportchef Henrik Jurelius väljer att agera när transferfönstret öppnar i januari månad.

ANNONS

AIK:s prio ett - Milosevics och Larssons kontrakt
AIK har två stora uppdrag efter säsongen, Alexander Milosevics och Sebastian Larssons kontrakt. Milosevic har två optionsår, medan Larssons avtal går ut efter säsongen. Processen är säkert redan i full gång, men den behöver också slutföras. Det säger sig självt att Milosevic och Larsson blir väldigt viktiga att ha kvar för att kunna slåss om SM-guld 2022. Samtidigt har även Kristoffer Nordfeldt och Henok Goitom utgående avtal, men viktigast blir nog att behålla Milosevic och Larsson.

Publicerad 2021-11-07 kl 16:56
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto