Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från AIK-ÖFK i TV4-sportens sändning ovan.

ÖFK-tränaren om framtiden: "Ingen aning om vad jag ska stanna kvar i"

3v

SOLNA. ÖFK är degraderat till superettan.
Ännu är det oklart vem som leder laget nästa år.
- Jag får väl se vad det blir framöver, säger tränaren Per Joar Hansen.

Östersunds FK är klart för nedflyttning till superettan och föll under söndagen mot AIK med 3-0 borta på Friends Arena i allsvenskan. Inför nästa säsong lär mycket hända i klubben, då flera tongivande spelare kan komma att lämna föreningen med anledning av degraderingen.

Samtidigt är det ovisst vem som tränar laget nästa säsong.

ÖFK-sportchefen Adil Kizil sa nyligen, till Östersunds-Posten, att han ännu inte vet vem som tränar laget 2022. Nuvarande tränaren Per Joar Hansens avtal går ut efter säsongen, medan förre tränaren Amir Azrafshan, som är under avtal, är arbetsbefriad fram till årsskiftet. Ingen av tränarna är avskriven, men Kizil behöver få besked om vilken riktning klubben vill ta framöver innan han kan ta ett beslut om vem som leder laget nästa säsong.  

ANNONS

- Riktningen bestämmer vilken tränare vi väljer. Jag vill ha en bra ledarstab och jag lägger gärna pengar på det, sa Kizil till ÖP.

Efter AIK-förlusten medger Per Joar Hansen att han inte vet om han blir kvar i ÖFK.

- Jag kom hit med ett kortsiktigt perspektiv och det var att försöka göra något med situationen som klubben var i då. Jag visste också om förutsättningarna och jag tackade ja till uppdraget utifrån förutsättningarna. Det har varit tufft att få ihop det här och nu åkte vi ur allsvenskan förra helgen efter förlusten mot Varberg, säger Hansen under presskonferensen och fortsätter:

- Klubben får sätta sig ner och bestämma sig för vad de tänker om Östersunds Fotbollsklubbs framtid och de får tänka på vilken identitet klubben ska ha, vilken vision klubben ska, vilka resurser som ska läggas in och hur lång tid det ska ta innan man tar sig tillbaka. Det är en överordnad fråga som inte jag ska lägga mig i. Jag får väl se vad det blir framöver. Nu får styrelsen först och främst bestämma sig för vad de vill.

ANNONS

Hansen vill inte svara på om han kan tänka sig att stanna kvar i Östersund.

- Jag har ingen aning vad jag ska stanna kvar i. Dit har inte klubben kommit än. Klubben har inte fått en klarhet i ekonomin, organisationen och sådana saker. Det är klart att det är en väsentlig del i att driva en fotbollsklubb, att man vet var man ska, i vilken riktning man ska och vilka resurser man kan lägga in i förhållande till åren som kommer. Dit har vi inte kommit än.

Efter landslagsuppehållet ställs ÖFK mot Mjällby AIF hemma, IFK Göteborg borta och Degerfors IF hemma i de sista matcherna av den allsvenska säsongen.

Publicerad 2021-11-08 kl 13:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto