FEM SPANINGAR: "Stor chans att detta blir AIK:s elva i premiären"

HELSINGBORG. AIK slog Helsingborgs IF med 3-0 i en träningsmatch på Olympia.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Iskalla avslut av Fesshaie
AIK tog ledningen redan i den tionde minuten, genom Bilal Hussein. Efter den starka inledningen tog HIF tillbaka initiativet och skapade tillräckligt mycket för att åtminstone ordna en kvittering innan halvtid. Wingbackarna i AIK, Axel Björnström och Rui Modesto, tog sig inte runt på kanterna och centralt hade bortalaget svårt att tränga in i straffområdet. Det blev bättre efter pausvilan och AIK avgjorde matchen med ett mål i den 56:e minuten. 19-årige Alexander Fesshaie byttes in strax innan halvtid när John Guidetti klev av med någon form av känning, och avslutade ett fint anfall i nätet. 3-0-målet gjorde anfallaren i den 85:e minuten, efter ett nytt kliniskt avslut. Fesshaie flyttades upp till A-truppen men kämpade med en skada under stora delar av försäsongen. Målen i dag minskar knappast AIK-produktens chanser till speltid under våren i allsvenskan.

Positivt Magahsy-besked
Ett av förra årets utropstecken skadade axeln förra månaden och kom inte till spel i någon match i svenska cupen. Mot HIF fick dock Abdussalam Magashy inleda matchen och assisterade till Husseins ledningsmål. Drygt 20 minuter senare frispelade han Guidetti, som inte lyckades med sin passning framför målet. Mittfältaren orkade en timme i detta genrep och gav ett positivt formbesked inför den allsvenska premiären nästa vecka.

Detta kan bli Brännströms elva
Var detta premiärelvan som AIK-tränaren Andreas Brännström mönstrade i dag? Jag tror att det blir det, undantaget målvaktsrollen (Kristoffer Nordfeldt med A-landslaget) och platsen till vänster, där Björnström inledde i dag. Erick Otieno är iväg på landslagsuppdrag och lär inleda premiären mot Halmstads BK. Det skulle betyda att Milosevic-Papagiannopoulos-Haliti fortsätter i försvaret och att Magashy formerar ett centralt block med Jimmy Durmaz och Bilal Hussein. Försäsongsuccén Modesto fortsätter i så fall till höger med Viktor Fischer och John Guidetti som anfallsvapen. Just nu lutar det åt en bänkplats för Omar Faraj mot HBK med andra ord.

HIF har hämtat sig efter cupfiaskot
Helsingborg stod för ett tämligen bedrövligt cupgruppspel, där de bara vann mot lilla Onsala och förlorade både mot Trelleborg och Kalmar. Efter 1-4-förlusten i Kalmar revanscherade sig laget dock och vann träningsmatchen mot samma motstånd med 2-1 förra veckan. Trots de klara förlustsiffrorna kan HIF ta med saker från dagens insats som lovar gott inför omstarten i superettan, framförallt i offensiv väg. De inledde matchen med spelare som Wilhelm Loeper, Sumar Almadjed och Rasmus Jönsson på bänken, vilket vittnar om en truppbredd som få superettanlag kan matcha.