Förre Elfsborgsprofilen sänkte AIK - Brännströms lag tappade ledning

FARO. AIK ledde med 1-0.
Då klev Elfsborgs förre ytter Simon Hedlund fram och såg till att Bröndby vann med 2-1.

0:51

Avbryt
Försök igen

Det var en ganska trevande inledning på matchen mellan AIK och Bröndby. Det tog 15 minuter innan AIK skapade sin första chans. Erick Otieno tog en löpning längs hela vänsterkanten och var nära att hitta in till John Guidetti, men bollen smet förbi.

Två minuter senare tog Omar Faraj bort en motståndare vid mittplan och kontrade, avancerade till straffområdet och avslutade, men utanför.

Det stod 0-0 efter en chansfattig första halvlek.

I halvtid gjorde AIK två byten. Jetmir Haliti och Jimmy Durmaz gick ut och in kom Axel Björnström och Vincent Thill.

Björnström hann bara vara på plan i tre minuter innan han gjorde 1-0.

Fem minuter senare var det nära för Björnström igen. Vincent Thill slog en fin passning från höger och över Bröndbys lag, till bortre stolpen där Björnström dök upp och var nära att få ett jätteläge, men domare blåste frispark till motståndaren.

Efter 68 minuter fick Bröndby straff. AIK:s inhoppare Sichenje Collins rev ner en motståndare, och Daniel Wass kvitterade till 1-1.

Efter 79 minuter var det nära 1-2 när Sichenje Collins återigen var på väg att bli syndabock när han missade en hemåtnick så att Bröndby fick ett friläge, men sköt utanför.

I den 83:e minuten gjorde det danska laget 2-1. Sichenje Collins var sen upp i press och Bröndby kunde därför hitta ut till vänster, sedan ett inspel genom AIK:s försvar till Simon Hedlund som satte bollen säkert i mål.

I den 90:e minuten var det nära 2-2. Elis Durmaz fick bollen till vänster i straffområdet och klippte till mot målvaktens första stolpe, men räddning och hörna.

AIK:s lag: Nordfeldt - Modesto (Ayari 76), Tihi, Papagiannopoulos (Sichenje 62), Haliti (Björnström 45), Otieno (Bonde 76) - Jimmy Durmaz (Thill 45), Hussein (Abdihakin 86), Magashy - Faraj (Kabuye 76), Guidetti (Elias Durmaz 62)

Publicerad 2023-02-03 kl 21:56