Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2019: Danielson, Tankovic och Christiansen topp 3

Allsvenskan

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2019.
Här är plats topp 5.

Foto: Bildbyrån

Plats 25-16 hittar du här.

Plats 15-6 hittar du här.

5. Nikola Djurdjic
Klubb: Hammarby IF Nationalitet: Serbien Född: 1986

Liraren på planen som inte drar sig för att slänga ut en saftig rubrik till ett gäng hungriga journalister. Där har ni Nikola Djurdjic. Han har en mentalitet och aura kring sig av att vara tuff, något han inte räds att visa i media genom diverse kaxiga utspel. Det som på något sätt gör serbens sätt att vara så mäktigt är att han lever upp till historien om sig själv. På planen spelar han åtminstone fram en medspelare till en kasse, om han inte själv återfinns i målprotokollet. Även fast han inte är särskilt populär bland motståndarfansen är Djurdjic ofta en uppiggande kraft som bidrar till att bygga hypen kring Sveriges högsta serie på herrsidan.

ANNONS

4. Markus Rosenberg
Klubb: Malmö FF Nationalitet: Sverige Född: 1982

Inför säsongen var det Marcus Antonsson som var tilltänkt att explodera målmässigt. Inte blev det något målfyrverkeri från hallänningen och hans radarpartner – Markus Rosenberg – fick ytterligare en säsong axla rollen som det viktigaste vapnet längst fram. Att ta den rollen verkade inte ikonen, för att inte säga legendaren, Rosenberg ha några som helst problem med. 13 fullträffar på 27 matcher är kanske inte är ett facit som skrämmer livet ur några allsvenska försvarare, men han är mycket, mycket mer betydelsefull än vad några poäng någonsin kan komma att visa. Genom att sätta tonen och ribban i matcherna gör malmöitens agerande ständigt sina medspelare bättre. Var det kanske inte så tydligt innan så är det i alla fall det det nu (efter Zlatan-gate): Rosenberg är störst i stan.

ANNONS

3. Muamer Tankovic
Klubb: Hammarby IF Nationalitet: Sverige Född: 1995

De tre andra ić-stjärnorna i Hammarby hade ofta stor show under det gångna året. Den individuella biten av den showen blev även den bra. Enastående bra till och med. Med sin offensive kollega Djurdjic var de båda spelarna de som gjorde mest poäng i hela allsvenskan. Därav är det inte särskilt överraskande att klubbar i storlek med Genoa intresserar sig för svensken. Han hotar dessutom på riktigt om en plats på planet till Dublin, där Sverige har sin EM-bas, så varför inte stanna kvar, showa på nytt och säkra en EM-biljett 2020?

2. Anders Christiansen
Klubb: Malmö FF Nationalitet: Danmark Född: 1990

Ytterst få har en sådan aura och känsla runt sig av att helt plötsligt kunna avgöra en match på egen hand som MFF:s Anders Christiansen. När det gäller avgörande aktioner gör han dessa mot alla olika typer av lag. På Tunavallens konstgräs i Eskilstuna kan han agera enorm matchhjälte med mötets enda mål och i en storfight på Stadion ska man inte bli överraskad om han, efter individuell briljans, skickar alla tre poäng till sitt himmelsblåa lag. Som ett tack för mittfältarens otaliga mängd av helt avgörande insatser erbjöd man honom ett kontrakt som Christiansen i oktober kritade på.

ANNONS

1. Marcus Danielson
Klubb: Djurgårdens IF Nationalitet: Sverige Född: 1989

När han i februari förra året bytte Sundsvall mot Stockholm och Djurgården kan inte ens sportchef Bosse Andersson ha trott på en sådan monumental utveckling som flytten har inneburit för Marcus Danielson. Ny lagkapten, SM-guldmedaljör och uttagen i den svenska A-landslaget är bedrifter som bara går att tokhylla mittbacken för. Bra för Stockholmsklubben är att han med största sannolikhet inte heller kommer röra på sig i januari. Den “höga” åldern sätter stopp för en hel del uppdrag utomlands, men ett USA-äventyr är inte helt omöjligt. Och fast att man kan ha teorier om vad framtiden kommer utlova går det sällan att vara helt säker – men stannar han är laget garanterat en guldkandidat inför starten i april. Föreställ dig bara mittbacksparet Berg-Danielson. Gåshud!

ANNONS

Om Fotbollskanalens ranking

Årets 25 bästa spelare i allsvenskan är Fotbollskanalens ranking av de bästa spelarna i allsvenskan det gångna året, från den 1 januari 2019. Spelarens insatser för ett allsvenskt lag i allsvenskan, svenska cupen och Europaspel räknas in. Listan är framtagen av Fotbollskanalens redaktion och bloggare.

Publicerad 2019-12-26 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto