Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frick frustrerad på domarteamet: "Fjärdedomaren hade gärna fått gå in där också…"

Allsvenskan

BORÅS. Elfsborgs ledningsmål mot IFK Norrköping dömdes bort efter domarkonferens.
Strax tidigare gick Per Frick omkull i straffområdet - men utan åtgärd.
- Jag blir väl ganska tydligt fälld, säger Frick till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Se alla målen - som blev mål - i Sporten i spelaren ovan.

IF Elfsborg-IFK Norrköping slutade 1-1 efter dramatiska slutminuter. I den andra halvleken ropade hemmaspelarna på straff efter en trång situation i Norrköpings straffområde. Först blev Sebastian Holmén dragen i tröjan, och i sekvensen efter gick Per Frick omkull när han skulle skjuta. 30-åringen blev rasande och sprang mot den assisterande domaren. 

- Det var ju ruffigt. Jag tycker att bollen är närmast våra spelare och vi är på väg att få en bra målchans. Jag tycker nog att det kunde ha varit straff, det kändes så i alla fall, säger Frick och fortsätter:

- Det var väldigt, väldigt rörigt. Jag ska skjuta och blir väl ganska tydligt fälld, tycker jag. Det blir rörigt. Jag ser väl direkt att huvuddomaren står ganska dåligt på andra sidan, men fjärdedomaren hade väl gärna fått gå in i den situationen också. 

ANNONS

I den 85:e minuten fick nämligen domarteamet stå i centrum än en gång. Alexander Bernhardsson sköt in 2-1 till publikens stora glädje, men efter lång väntetid blåstes målet bort för en hands i samband med att Bernhardsson fick med sig bollen i omställningen. 

- Jag såg direkt att det var hands, så det blev ju rätt beslut. Men när de sedan inte blåser, han (Bernhardsson) driver, hinner ta tre touch, bollen rullar sakta in och vi firar med våra supportrar … Vi hinner till och med snacka ihop oss om vad vi ska göra när vi leder och vi går sakta uppåt, sedan tar de beslutet att någon har sett det på något sätt, säger Frick. 

Det blev nästan som VAR?
- Ja, exakt. Man tror ju att de kan snacka ihop sig ganska snabbt. Jag vet inte varför det tog så lång tid, så det var väl mest det som var frustrerande. Jag såg ju att det var hands, så det var ju rätt beslut, men då blir man ju extra glad när de missade det. Det var synd att det tog så lång tid innan det blev rätt beslut, säger Per Frick.

ANNONS
Publicerad 2022-08-14 kl 21:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto