Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Riddersholm lovordas - efter en vecka: "Vi har en rolig höst framför oss"

Allsvenskan

BORÅS. Glen Riddersholm har bara varit huvudtränare för IFK Norrköping i sju dagar.
Men redan nu har 50-åringen fått spelarnas förtroende.
- Jag tror att det kommer bli superbra framöver, säger målvakten Oscar Jansson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Se målen från Elfsborg-IFK Norrköping i Sporten i spelaren ovan.

Det var i mitten av juli som Rikard Norling, efter en tung säsongsstart, fick sparken som huvudtränare för IFK Norrköping. Sedan dess har jakten på en ny tränare dröjt, men exakt fyra veckor efter Norlings avsked presenterades dansken Glen Riddersholm, som närmast kommer från ett uppdrag som assisterande tränare i belgiska Genk. 

I gårdagens möte borta mot IF Elfsborg gjorde Riddersholm sin första match i Peking när man hämtade upp 0-1-underläge till 1-1. 

- Den första veckan har varit jättebra, jag har fått ett jättebra första intryck av Glen. Jag har stött på honom tidigare, men inte som tränare i ens eget lag. Han har sina ideér och jag är säker på att det kommer bli superbra för oss framöver. Det känns jättespännande och inspirerande. Skönt att vi också kan få en pinne när vi börjar bygga något framåt. Få en okej start i alla fall, berömmer Oscar Jansson dansken. 

Annons

Var har du stött på honom tidigare?
- Jag har mött hans lag några gånger på försäsonger och lite sådant. Jag har sett hans ansikte förut.

Riddersholm har ett gediget cv och har bland annat varit verksam i Aarhus, Midtjylland och Danmarks ungdomslandslag. 

- Han är tydlig, men kommer kräva mycket av oss. Jag tror att alla är beredda att lägga ner ett hårt jobb, så det ska jättekul. Vi har en rolig höst framför oss, säger Jansson. 

Är det de egenskaperna du vill att en tränare ska ha?
- Jag har haft många tränare och tror verkligen att man kan ta delar av alla. Jag tror att det är svårt att säga att en är den bästa, utan det är nog delar hos alla. Men jag har fått ett jättebra intryck av Glen och hans första vecka. Jag ser jättemycket fram emot att jobba med honom. 

Poängtappet mot Elfsborg var Norrköpings nionde på de tio senaste matcherna, och man placerar sig nu på en mindre glimrande elfteplats i tabellen. Men med en ny tränarstab på plats vet Jansson vad som talar för att säsongen ska vända. 

Annons

- Att vi har en jättebra kvalitet i truppen. Sedan har vi underpresterat i år, det är inget snack om det, men får vi båten på rätt köl så vet vi hur bra vi är. Vi kan slå alla lag i allsvenskan. Det gäller bara att få en tillräckligt bra kontinuitet, för topparna har vi redan visat i år. Men vi har gått på minor och fallit ner igen. Vi behöver jämna ut den kurvan - tillsammans.

Målvakten berättar att de senaste veckorna utan huvudtränare på plats, där assisterande tränarna Anes Mravac och Vedran Vucicevic agerat interimtränare, har varit ovissa. 

- Vi som spelare lever ju i en vardag där varje dag räknas. Det är klart att man har tänkt på det, men det har varit otroliga tränare som har tagit hand om det. De har gjort ett enormt jobb för att Glen skulle ha något att stå på och veta vad han ska göra. Jag vill hylla de två, de har gjort det jättebra för oss. 

Annons

- Jag ser fram emot den här hösten och se vad vi redan nu kan bygga inför ett nästa år.

Är det så ni resonerar - bygga under hösten och ta omtag nästa år?
- Så måste det vara och så måste det bli. Nu är vi där vi är och får göra det bästa av det. Vi har ju tolv roliga matcher kvar att spela, så vi kan inte kasta bort det här på något sätt, avslutar Oscar Jansson.

Publicerad 2022-08-15 kl 07:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto