POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
35v

Giffarnas sportchef: "Rätt säker på att det inte är Ferran som fattat beslutet"

Foto: Bildbyrån.

Han hade svårt att se varför Ferran Sibila skulle välja ett annat allsvenskt lag.
Och enligt Giffarnas sportchef Urban Hagblom var det inte Sibilas egen vilja som gjorde att blev Blåvitt.
- Jag är rätt så säker på att det inte är Ferran som har fattat beslutet utan det är Soccer Services, säger han till Fotbollskanalen.

På måndagen presenterade IFK Göteborg ett nytt samarbete med det spanska bolaget Ekkono Soccer Services. Ett bolag som erbjuder konsultation och personal till klubbar gällande bland annat träning och individuell utveckling. Som en del i samarbetet, som är skrivet över tre år, blir Ferran Sibila ny assisterande tränare till Poya Asbaghi.

- Vi känner oss stolta över att vara en del av IFK Göteborg och kommer att arbeta stenhårt för att hjälpa klubben att nå den status man förtjänar, sa Sibila själv i ett uttalande på klubbens hemsida.

Ferran Sibila kommer närmast från jobbet i Gif Sundsvall – där hans arbete ihop med Joel Cedergren hyllats och duon tog laget till en imponerande åttondeplats i allsvenskan förra året. I samband med att det under hösten började ryktas om IFK:s intresse för Sibila, sa sportchefen Urban Hagblom i en intervju med Fotbollskanalen då att han hade svårt att se varför Sibila skulle välja att arbeta för en annan allsvensk klubb än Sundsvall.

- Jag har svårt att se vad det är som ska göra att han ska välja dem (Göteborg) i stället för Gif Sundsvall, men det är ju Ferrans beslut. Jag känner mig inte orolig att han hamnar i någon annan svensk klubb, sa Hagblom då och på följdfrågan ”varför?” svarade sportchefen:

- För att det är en betydligt mer spännande utvecklingsmiljö i Gif Sundsvall.

Men nu blev det trots allt IFK Göteborg. Urban Hagblom är dock av uppfattningen att det framför allt var bolagets vilja som styrt Sibila till Blåvitt.

- Det är så här branschen är, men jag är rätt så säker på att det inte är Ferran som har fattat beslutet utan det är Soccer Services där de kanske har sett att han har varit den lämpligaste personen att stoppa dit. Det är inte för inte som han har varit i Japan och sedan i Sverige och Sundsvall. Ekkono gör nog allt de kan för att förstärka sitt varumärke i Skandinavien och då kan ju Göteborg vara en större klubb än vad Sundsvall är och vi fortsätter ju vårt samarbete. Däremot har vi ju inte en assisterande på plats (från Ekkono). Det var så jag kände då, om beslutet hade legat på Ferran så… men jag tror inte att det är han som har fattat beslutet. Det är mina spekulationer bara, säger han till Fotbollskanalen under måndagen.

Har Soccer Services gett några indikationer på att de hellre sett Ferran i en annan klubb än Sundsvall, typ Göteborg?
- Nej, det har dem inte.

Hur har dialogen varit mellan er, gällande Ferran?
- Ferran har trivts superbra i Sundsvall, det som varit problemenet har varit rent socialt – längden till Barcelona, att han upplever att han haft det tufft gentemot släkt och familj i Barcelona-regionen. Det blir ju stora projekt när man ska ta sig till Norrland ner till Barcelona. Det är väl lite enklare från Göteborg även om det inte är så jätteenkelt heller, men det går ju direktplan från Göteborg så det blir väl inga gigantiska projekt.

Enligt din uppfattning, hur mycket styr Soccer Services och hur mycket styr den personliga viljan, för i det här fallet Ferran, kring var man ska hamna då man jobbar som konsult för företaget?
- Det är nog Soccer Services som styr det.

Svider det att se honom i IFK nästa år?
- Nja, nej det skulle jag inte säga. Jag vet hur fotbollsbranschen fungerar. Vi kommer att mötas och har en väldigt god relation med Ferran Sibila, det kommer inte att vara några konstigheter. Vi vet uppdraget han har från Soccer Services och nu har han det i Göteborg. Sedan är det bara viktigt att han inte gör Göteborg för bra.

I Sundsvall den här säsongen är det Andreas Pettersson, tidigare i det svenska U21-landslaget, som agerar assisterande tränare.

Senare under eftermiddagen kommenterade Sibila Hagbloms uttalande så här:

"Jag fokuserar på laget. Vi har mycket att göra för att förbättra oss själva", skrev han i ett sms til GP.

Fotbollskanalen har sökt Ferran Sibila och klubbdirektör Max Markusson för en kommentar.

Publicerad 2019-01-15 kl 10:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå