POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Goitom om AIK:s viktiga period: "Vi vet hur det här kan förändra säsongen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från AIK:s seger mot AFC.

SOLNA. AIK tycker sig ha inlett allsvenskan lite trögt, åtminstone spelmässigt.
Nu medger de svartgula hur de inför AFC-matchen pratade om den stora vikten av en seger.
- Vi visste alla vad som skulle hända om vi skulle slå AFC, säger lagkaptenen Henok Goitom till Fotbollskanalen.

Beskedet i AIK-lägret efter 2-1-segern mot AFC Eskilstuna under lördagen? Att ledarna och spelarna var nöjda med sin insats fram till AFC:s reducering i den 55:e minuten, och att laget därefter inte kom upp i tillräckligt bra nivå.

Efter matchen gjorde tränaren Rikard Norling ingen hemlighet av hur viktiga de tre poängen är för AIK.

- Vi sa inför den här matchen, under hela veckan, efter vår tuffa upplevelse i Göteborg (förlust med 3-0 mot Blåvit) att det skulle bli otroligt viktigt att vinna den här matchen. Jag har inga problem med att säga att den här vinsten var jäkligt viktig för att på något sätt kunna lägga den åt sidan och nu fokusera på derbyt. Det är något helt annat. Den här matchen vann vi på det här sättet och det ger tre poäng, då kan vi gå vidare, sa Norling på presskonferensen.

Härnäst väntar alltså derby mot Djurgården, och lagkaptenen Henok Goitom är inne på att läget i sig i AIK skapade ett mental kamp i de svartgula spelarnas hjärnor efter AFC:s reducering. Den ledde till ett sämre AIK.

- Vi blev sämre när det blev 2-1 och då kom allt det här med vad det innebär att spela för AIK över oss, tankar om vad det innebär om det blir 2-2 och så vidare. Det kändes som att vi alla bara ville att matchen skulle ta slut när de gjorde 2-1. När vi gjorde 2-0 tror jag till och med att AFC kände att det skulle bli 3-0 eller 4-0, men vi bjöd in dem i matchen på ett jätteonödigt sätt, säger Goitom.

- Det är en sak att förlora mot Göteborg och det är en annan sak att göra det på det sättet som vi gjorde. Vi visste alla, vi är ganska många äldre spelare i laget, vad som skulle hända om vi då skulle slå AFC och sedan kan gå in i matchen mot Djurgården. Och får vi till ett bra resultat i den matchen också vet vi hur det kan förändra en säsong, på ett sätt kan det kanske till och med bli att man "kommer igång" efter det. Vi sa det inom gruppen, på kvällen efter matchen mot Göteborg, att vi hade en viktig vecka framför oss. Precis som det var en viktig vecka när vi mötte Häcken tidigare. Varje gång du förlorar så blir veckan efter mycket mer allvarlig.

Du var inne på det redan efter slutsignalen mot Göteborg, att den här veckan lite skulle kunna skvallra om var er säsong ska ta vägen.
- Ja, och i och med att vi visste att det var en viktig vecka så blev känslan: "Låt matchen bara ta slut, så får vi tre poäng och kan gå in i derbyt lite mer lugnt" när AFC gjorde 2-1.

AIK står nu på elva inspelade poäng, två efter nuvarande serieledaren IFK Göteborg.

Publicerad 2019-05-05 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå