Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häckens sportchef inför vinterfönstret: "Kommer slåss för att driva och investera"

Allsvenskan

GÖTEBORG. BK Häcken är svenska mästare 2022.
Men till nästa säsong riskerar flera spelare att försvinna.
- Det finns absolut intresse, säger sportchef Martin Ericsson.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Häcken i spelaren ovan.

Per-Mathias Högmo har på 16 månader tagit BK Häcken från allsvensk jumbo till SM-guld. Den norske tränaren har kontrakt med Hisingsklubben över nästa säsong, men redan i somras ryktades det om intresse från bland annat Malmö FF.

Direkt efter guldet var bärgat var norrmannen fåordig kring hans framtid i klubben, trots kontrakt över nästa säsong. 

- I fotboll vet man aldrig, men jag tänker inte på det nu. Det är mycket, mycket intressant det här, och det ska spelas Champions League och så vidare, sa Högmo.

Nu ger Häckens sportchef Martin Ericsson svar på Per-Mathias Högmos framtid i klubben.

- Vi får se vad som händer. Det är klart att vi vill ha en långsiktighet. Vi ser absolut en framtid med Per-Mathias och hela staben som vi har. Så är det, säger Ericsson. 

Annons

Även anfallaren Alexander Jeremejeff, som just nu går mot skytteligasegern i allsvenskan, väntas vara het på övergångsmarknaden. Även han har kontrakt över 2023, men enligt Fotbollskanalens uppgifter träder en relativt låg utköpsklausul i kraft i vinter. 

- Gällande "Alex" så får vi se. Vi har en ödmjuk dialog. Jag tackade honom ödmjukt för att han ville vara kvar och slutföra det här. Jag tror verkligen att han känner innerligt för att få njuta av den här stunden, säger Martin Ericsson. 

I övrigt är det bara Erik Friberg (lägger av efter säsongen) och Sebastian Lagerlund i nuvarande trupp vars kontrakt löper ut vid årsskiftet.

- Vi har en väldigt bra grund i truppen. Vi vet att vi är bra och har många spelare som är bra. Under den närmaste tiden får vi se till helheten och detaljer. 

Annons

Rycks det i fler spelare som har gjort det bra?
- Det är klart att det kommer finnas intresse. Nu får man se hur transferfönstret blir med tanke på VM och hur tidigt folk är aktiva. Vi har inget konkret på bordet just nu, men spekulationer och intresse finns absolut. 

Inför kommande års allsvenska och kval till Champions League vill sportchefen ändå förstärka truppen med några namn. 

- Vi får se vad Marcus (Jodin, klubbchef) och övriga styrelsen säger där. Jag tror väl fortsatt på att satsa klokt, men jag kommer slåss för att vi ska fortsätta driva och investera, säger Martin Ericsson. 

Publicerad 2022-10-31 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto