Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Haglund efter 6-0-förlusten: ”Inga ambitioner att kliva av”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från 6-0-krossen i spelaren ovan.

MALMÖ. Magnus Haglund vill vara kvar som tränare för Elfsborg, och spekulerar inte i om 0-6-förlusten mot Malmö FF kan påverka hans framtid. 
- Jag lägger ingen energi på det egentligen. Det är en fråga för andra. 

Efter nio matcher med endast en seger åkte idag Elfsborg på sin tyngsta smäll för året: 6-0-förlust borta mot Malmö FF. Malmö var överlägsna genom hela matchen och hade bland annat 22-1 i avslut. Elfsborgs avslut var ett distansskott från långt håll av Simon Olsson.

På presskonferensen efter matchen fick Magnus Haglund frågan om han trodde att matchen skulle påverka hans framtid som Elfsborgstränare. 

- Det kan jag inte uttala mig om. Lägger ingen energi på det egentligen. Det är en fråga för andra. 

Själv har Haglund dock inga planer på att sluta.

- Jag har inga ambitioner att kliva av, nej.

Idag testade Elfsborg till en början en 3-4-3-taktik och släppte in två självmål innan halvtidsvilan. Haglund säger att han ändå tyckte att defensiven var okej där och då.

- Däremot är vi väldigt tunna när vi själva har bollen. 

Elfsborg bytte till 4-4-2 för att spela enklare bollar mot Per Frick och Issam Jebali. Det slutade med att de fick en straff och utvisning emot sig i två olika situationer under första kvarten, och det rann till slut iväg till 0-6.

- Det blir en brutal uppförsbacke för oss. Särskilt för oss att möta Malmö i den formen de är i nu. Vi får en mycket, mycket jobbig sista halvtimme.

- Det blir en mycket tuff kväll för oss, men så blir det i fotboll någon gång. Vi får knyta näven och revanschera oss nästkommande match. 

Elfsborg riskerar nu att sluta på nedre halvan av tabellen för första gången sedan 2004. Haglund tog på sig ”en stor del” av dagens förlust, deras nionde för året. Sedan sextonlagsserien introducerades har Elfsborg också bara förlorat nio matcher eller fler en gång: 2011, då det slutade med just nio förluster. 

- Jag är ju högsta ansvarig för det sportsliga som händer. Jag tar på mig givetvis en stor del av detta (förlusten). Sedan är vi ytterligare några som är med. 

- Vi försöker, men det fattas en del dumma beslut som gör att vi tappar bollen när vi istället ska ha den, och Malmö nästan får halvställa om i bra ytor. Vi genomför inte det på ett bra sätt. Det finns inget sätt man kan försvara när man förlorar en fotbollsmatch med 6-0. 

Publicerad 2017-09-25 kl 22:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons