Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ali Khan om mötet med Häcken: "Hoppas jag spelar bollen rätt"

Allsvenskan

GÖTEBORG: Efter fem säsonger i Häcken valde lagkaptenen Mohammed Ali Khan att flytta till Kina. Nu ställs han mot sin gamla klubb när Häcken kommer till Halmstad under måndagskvällen.
– Jag hoppas att jag spelar bollen till rätt färg, säger Ali Khan till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Halmstad har haft en tuff start på allsvenskan och är efter sex omgångar nästjumbo med endast fyra poäng. Laget har dock mött tufft motstånd i form av AIK, Malmö och Elfsborg.
– Tittar man på matcherna vi har spelat så har vi ju mött guldkandidater i hälften av matcherna. Den enda plumpen vi har är väl Norrköping hemma, annars har det känts ganska bra och tryggt men fotboll handlar ju om att vinna och att plocka poäng, säger Ali Khan.

Hur blir det att ställas mot Häcken för första gången sedan du lämnade?
– Väldigt spännande! Jag hoppas jag kommer spela bollen till rätt färg, jag gjorde ju ändå många säsonger där men det är lite spänt och vi vill gärna vinna för vi är ju två lag som är i behov av poäng. Sen är det en del kvar i Häcken sedan jag var där men ingen jag har direkt kontakt med förutom David Frölund, men jag känner ju igen de flesta.

ANNONS

Ångestmöte när två lag i stort poängbehov möts?
– Lite så, båda behöver tre poäng och vinner vi imorgon så mår man ju mycket bättre, det ger en arbetsro och det är viktiga poäng på spel.

Halmstads tränare, Janne Jönsson har hyllat försvarsspelet som en starkt bidragande orsak till att poängen börjat trilla in så sakta för Halmstad. Mot Elfsborg senast fick James Keene göra debut och imponerade.
– Han såg oförskämt bra ut, sen vet man inte om verkligheten kommer ikapp men han behöver ju komma in i laget och har bra energi och bidrar med lite spets framåt. Sen har det defensivt känts väldigt bra under en lång period men fotboll handlar om att göra mål och kollar du statistiken så har vi gjort för lite mål, säger Ali Khan.

Hur är det med självförtroendet?
– Det påverkas ju av resultat, inget snack om det. Men vi har ganska gott självförtroende ändå, vi tar en match i taget. Nu är det Häcken och tar vi tre poäng där så är helt plötsligt starten helt okej. Det vänder fort i fotboll och det handlar om att ta tre poäng så att man kan må bra i några dagar.

ANNONS

Överraskad över att Häcken börjat så svagt?
– Väldigt överraskad! Med tanke på deras fina organisation och att de har en väldigt duktig tränare, men de har haft en svag effektivitet i båda boxarna och det är det som har saknats. I övrigt har de spelat hyfsat bra och visat upp det passningsspelet man har.
– Det är ju något som vi pratat om att utnyttja men varje match lever sitt eget liv. Häcken spelar ett snabbt spel men vi vet hur vi ska såra dom, säger Ali Khan.

Annars har de flesta rubrikerna om Häcken den här säsongen handlat om gnäll och då främst från tvillingarna Gustafson. Mot Halmstad är Simon Gustafson dessutom avstängd.
– Det är klart att vi har pratat om gnället som de har haft. De har ju några som gäller och det är klart att vi ska försöka utnyttja det på något sätt men det är inte så att man lägger fokus på det. Vårt fokus är att stänga till bakåt och helst göra något mål. Vi låter de gnälla så sköter vi spelet, säger Ali Khan.

ANNONS
Publicerad 2015-05-03 kl 16:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto