POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Halmstad-anfallaren inför Malmö: "Nu jagar jag fler mål"

Foto: Scanpix

Halmstad tog en tung skalp mot Elfsborg. Mot Malmö krävs en ännu bättre insats för att få med sig några poäng.
- Det är väldigt viktigt för oss att vi vann mot Elfsborg, säger Kwame Karikari till klubbens hemsida.

Halmstad har haft en tuff start på säsongen. De tre första omgångarna tvingades laget lämna planen utan några poäng. Samtidigt har klubben haft ekonomiska problem. Efter en pinne mot Gefle och en otroligt viktig seger mot Elfsborg senast är stämningen desto bättre.

- I de första matcherna har vi inte alls fått till det, men senast mot Gefle jobbade vi hårt och lyckades fixa en poäng. Därför var det jätteskönt med tre nya poäng mot Elfsborg. Det var väldigt motiverande, säger Karikari.

Tung start
Anfallaren har haft det tungt i inledningen och inte hittat målet. Mot Elfsborg slog han till, kanske tack vare att konkurrensen hårdnade i och med James Keene sena övergång.

- Det var ett viktigt mål för mig och för laget. Jag kände mig mer beslutsam och nu jagar jag fler mål. Jag är forward, jag är i HBK för att göra mål. Det är mitt jobb och jag kommer jobba väldigt hårt för att utföra det, säger Karikari.

Poängen har inte bara hjälpt klubben upp i tabellen utan betyder väldigt mycket för spelarna och stämningen i laget. Janne Jönsson som tog över tränarrollen inför säsongen har jobbat hårt för att utveckla det offensiva spelet - något som inte imponerat.

"Bitar som inte är bra"
- Defensivt har vi varit bra, men offensivt finns det bitar som inte är bra. Det är fortfarande för långa stunder mellan våra bra och våra långa anfall. Där måste vi bli bättre så att vi kan hålla i bollen och skapa fler målchanser, säger Jönsson.

Positivt inför Malmö är att Jönsson kan ställa upp med exakt samma trupp och samma elva som mot Elfsborg.

Publicerad 2015-04-29 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå