Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Jens Gustafsson om tunga tiden med avskedet: "Svårt att komma över skammen"

Foto: Scanpix

Jens Gustafsson

Jens Gustafsson fick sparken av Halmstad BK den 19 november, otippat för många då han tog laget till bästa placeringen, tia, sedan 2004. I en lång intervju med Hallandsposten talar han nu ut.
– Det har tagit många låga promenader att komma över skammen att ha fått sparken, säger han till tidningen.

Gustafsson ersattes av Janne Jönsson och har valt att inte prata om avskedet från klubben, men öppnar nu upp om känslorna. Tiden efter beskedet har spenderats med familjen, utbildning och en träningslägerresa till Spanien med Reine Almqvist. Trots att han nådde fina resultat med Halmstad så var det skam han kände efter att ha fått sparken.

– Trots resultatet blir du ändå ersatt av någon annan som då ska vara bättre. Det är klart att man då börjar tvivla och fundera på vad jag kunde gjort annorlunda eller bättre. Jag stod vid ett vägskäl – att antingen bli ett offer av att ha fått sparken eller göra något bra av det hela, säger han till Hallandsposten.

För tidningen beskriver han hur han började att förstå att något var på gång. I samma veva som det allsvenska kontraktet säkrades förstod han att hans tid var kommen. Han har efter beskedet inte haft särskilt mycket kontakt med Halmstad BK men var jagad av flera klubbar.

– Det var några stycken, från allsvenskan ner till division 1, men jag hade gett mitt yttersta i tre och ett halvt år för HBK:s bästa och kände att jag inte var redo att kasta mig in i något direkt.

Publicerad 2015-03-06 kl 23:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons