Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HALMSTAD

Ny HBK-förlust när jättetalangen fick starta

Foto: Scanpix/HBK.se

Sead Haksabanovic, Halmstads unga talang.

Halmstad åkte på tredje raka förlusten under försäsongen.
Samtidigt gjorde Sead Haksabanovic, 15, sin första match från start. 

Supertalangen som har hyllats av Halmstads nye tränare, Janne Jönsson fick sin första start i A-laget för klubben. Talangen blir 16 år i sommar och kommer under kommande säsong att bli historisk, som den yngste spelaren att spela allsvenskt för Halmstad BK. Ynglingen kommer att slå bland annat Fredrik Ljungberg som var 17 år när han debuterade för klubben.

– Att jag redan skulle ha A-lagsdebuterat trodde jag nog inte när jag skrev på, säger han till Hallandsposten.

15-åringen var tidigare iväg under sju veckor i olika omgångar i Chelsea, Manchester City och favoritklubben Liverpool men skrev istället på ett treårskontrakt med HBK. 
– Sead tar kliv för varje vecka, där det finns en mognad i hans spel och uppträdande som är häpnadsväckande med tanke på åldern. Han har spelglädje och en grundfysik med låg tyngdpunkt och inte minst – ett gott självförtroende som dock inte får vippa över till att bli övermod, säger Janne Jönsson till Hallandsposten om sin guldklimp.

Matchen då? Jo, Lokomotiv Tiblisi vann med 1-0 efter att Mami Gavashelishvili gjort matchens enda mål efter slarvigt försvarsspel. Offensivt bjöd Halmstad inte på något jätteinsats men anfallsduon Kwame Karikari och Junes Barny fortsätter att visa prov på ett spännande samarbete, utan att få till det. Om förlustsviten inte ska fortsätta i Svenska Cupen måste Janne Jönsson få upp aggressiviteten, rörligheten och variationen i anfallsspelet.

Så startade Halmstad:

Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Mohammed Ali Khan, Joseph Baffo, Viktor Ljung – Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas, King Gyan, Sead Haksabanovic – Junes Barny, Kwame Karikari.

Publicerad 2015-02-15 kl 15:51

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER