Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Succévärvningen avgjorde derbyt - med sitt femte mål

Allsvenskan

Hakeem Araba, 24, har spelat 14 klubbar på åtta år. Efter mål i fyra matcher i rad kan han ha hittat rätt i Falkenberg.
- Det här är kanske det viktigaste målet jag har gjort, sade han efter derbyvinsten mot Halmstad.

Det blev bara ett mål i kallblåsten på Falkenbergs IP. Hemmalaget vann för första gången ett halländskt derby i allsvenskan. Och Hakeem Araba gjorde mål för fjärde matchen i rad.

- Det har byggts upp en speciell känsla här under den senaste veckan. Folk har gått fram till mig på stan och frågat om jag ska göra mål. Jag har sagt att jag ska försöka.

Fyrtio minuter in i matchen gjorde han just det. Christoffer Carlsson slog passningen. Araba smög bakom backlinjen och smällde in bollen i bortre hörnet.

- Det var en fantastisk känsla. Det är just sånt som vi har tränat mycket på inför matchen. Passningen kom precis rätt. Jag slog bara till den.

ANNONS

Publiken fick selfies
Han påstår att det inte spelar någon roll vem som gör målen. Men den långe (190 centimeter) engelsmannen ler brett när han pratar om vårens målskörd.

- Poängen är det viktiga. Men det är klart att det betyder mycket att slå våra lokalrivaler. Vi vill åstadkomma något den här säsongen, och klättra i tabellen. Speciellt på hemmaplan vill vi spela bra.

Araba har spelat i 14 klubbar de senaste åtta åren.

- Jag har spelat en del derbymatcher genom åren. Men inget som är lika intensivt som det här. Jag har spelat på många ställen… Det var bland annat i tredje- och fjärdeligan i England.

Efter matchen var många i publiken framme och pratade med Araba. Några ungdomar ville få hans autograf. Ännu fler ville ha en selfie.

- Jag visste inte förut hur viktig den här matchen är för folket häromkring, men det vet jag nu. Alla har sett fram emot det här. Alla supportrarna var vilda före avsparken, du såg väl alla flaggorna och så?

ANNONS

Kan ännu bättre
Araba spelade till sig ett kontrakt efter provspel. Succén har kommit oväntat för många. Men inte för Araba själv.

- Tränaren vet vad jag kan. Jag vet vad jag kan. De vet vad de kan förvänta sig av mig nu. Jag har aldrig tvivlat på mig själv. Nu har jag börjat göra mål också. Vi får se vad det leder till.

Hur nära maxkapacitet är du?
- Jag har en lång väg kvar. Det finns en hel del jag jobbar med. Men jag kan inte säga vad. Det är en hemlighet, haha.

 

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-05-10 kl 17:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto