Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Discovery+

Se höjdpunkterna från DIF-HBK i spelaren ovan.

HBK:s besvikelse: "En decimeter offside"

4v

STOCKHOLM. Edward Chilufya avgjorde mot HBK.
Nu tycker HBK-lägret att yttern var i offside-position.
- Det är tråkigt, säger HBK-kaptenen Andreas Johansson. 

Halmstads BK föll under lördagen mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Edward Chilufya gjorde matchens enda mål, men var i misstänkt offside-position. 

HBK:s chefstränare Magnus Haglund tycker att det var offside.

- När jag tittar på bilderna och kollar jävligt sakta och tittar framåt, så ser det i min värld ut som att det är någon decimeter offside, men målet blev godkänt, säger Haglund under presskonferensen. 

Han fortsätter:

- Det kan mycket väl vara offside på målet. Då känns det irriterande. 

HBK-kaptenen Andreas Johansson håller med.

- När vi tittar på bilderna ser det ut som offside, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Det är tråkigt. Om vi tittar på året, från omgång ett till 27, har det varit för många stora matchavgörande domslut emot oss när det gäller straffar som vi ska ha med oss, mål med oss eller mot oss som har genererat viktiga poäng. En, två poäng hade varit otroligt viktigt för oss att ha med oss under den tiden. Storlagen får ofta det med sig. Det såg vi inte minst när Degerfors var här och också skulle fått en solklar straff med sig. Så är det tyvärr. 

Johansson tycker dock generellt sett att de allsvenska domarna är bra.

- Jag tycker att de är väldigt bra och jag har den största respekten för alla, inklusive fjärdedomaren. Daniel Wärnmark, som var linjedomare i dag, är kanske den bästa vi har. Nu slutar han tyvärr efter en fantastisk karriär. Han har gjort många stora matcher och har alltid visat den största respekten på planen. Jag unnar honom all lycka i framtiden, men tyvärr får vi inte ha honom mer på planen. Det är en väldigt duktig assisterande domare. 

ANNONS

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är fåordig om offside-situationen.

- Ingen aning. Jag har inte sett det. Om det är någon centimeter hit eller dit brukar jag föredra att man låter det bli mål. Man ska vara säker på om man ska vinka av saker. Det är alldeles för många korrekta mål som vinkas bort för att linjemännen tycker: "Oj, vad fri han blev". Vi kommer få leva med det, säger tränaren under presskonferensen. 

Djurgården-kaptenen Magnus Eriksson om målet:

- Jag såg det lite snabbt och det såg misstänkt ut - utan att ha sett det exakt. Jag får titta på det sen, men vid första anblicken ser det lite så ut (offside). Jag har inte sett det, så jag kan inte uttala mig om det, säger han. 

Publicerad 2021-11-06 kl 21:02
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto