Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hellberg förklarar utebliven Peking-flytt: "Folk har rätt att vara besvikna"

Allsvenskan

STOCKHOLM. IFK Norrköping visade intresse för Kim Hellberg.
Men tränaren hamnade i Hammarby.
- Om personer är besvikna har de all rätt att vara det, säger han till Fotbollskanalen.

5:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Kim Hellberg i spelaren ovan.

Att Kim Hellberg har känslor för IFK Norrköping, vars herrlag han var assisterande tränare för så sent som för några år sedan, har den nu nye Hammarby-tränaren inte gjort någon hemlighet av.

Peking är också ute efter en ny tränare till nästa säsong och har visat intresse för Hellberg. Men någon flytt till IFK blev det alltså inte för 35-åringen.

- Det är en svår fråga kring tajming och allting som det alltid handlar om för oss fotbollstränare. För mig kändes det här som helhet det bästa steget för mig. Här kände jag att jag har bäst chans att göra något bra, säger Hellberg.

- Sen om det finns personer som är besvikna över det, då har de all rätt att vara det. Så klart. Någonstans kändes det här som det absolut bästa valet för mig. Jag är jäkligt stolt över att vara här.

Annons

Om Peking-spåret säger han också:

- Det var inte så konkret alls. Det är en förening som jag följt länge och som jag växt upp med. Norrköping har legat mig varmt om hjärtat länge. Men det var inte så konkret.

Var det inte så aktuellt för dig?
- Det har väl varit en kombination av olika saker. Framför allt har det handlat om att Hammarby varit väldigt intressant för mig.

- Det har hänt saker där i IFK under en längre period. I sådana här situationer handlar det om att båda parter ska känna att det är rätt och jag känner att det här är det bästa för mig, säger tränaren.

Även Championship-klubben Sunderland tog kontakt med Hellberg under processens gång men han har svårt att bedöma hur nära det var att han erbjöds det jobbet.

- Mitt fokus från början har varit att hamna här. Det dök upp en kort möjlighet att besöka den föreningen och precis som Hammarby behövde jag ha några andra alternativ om "Micke" (Mikael Hjelmberg, Bajens sportchef) skulle bestämma sig att anställa en annan tränare, säger Hellberg och ler.

Annons

- Det känns superkul att vara här. Mycket av det Hammarby vill göra matchar det jag tycker är viktigt när det handlar om att skapa ett samarbete. Jag får möjligheten att göra de sakerna som jag har en styrka inom. Att tillsammans med en ung, spännande och utvecklingsbar trupp arbeta. Sen finns det en fantastisk kraft i publiken som jag verkligen ser fram emot att jobba med och tillsammans, för att lyfta Hammarby.

Hellberg kommer närmast från IFK Värnamo. Därifrån tar han med sig sin assisterande tränare David Selini. Hans kontrakt med Bajen sträcker sig över tre år. 

Publicerad 2023-12-14 kl 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto