Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hellquist ville stanna i BP: "Tråkigt att vi splittras upp"

Allsvenskan

Philip Hellquist var med när Brommapojkarna tog steget från superettan till allsvenskan.
Men när kontraktet löpte ut efter säsongen valde BP att inte förlänga.
Jag har varit en del i det här bygget. Men fotboll är så, många vill ha yngre, säger Hellquist till Fotbollskanalen.

Det har varit turbulent i Brommapojkarna under hösten. Man gick bland annat skilda vägar med både dam-och herrtränaren. Detta trots att det är första gången någonsin som båda lagen är i allsvenskan. 

Enligt tidigare uppgifter till Fotbollskanalen hade säsongens herrtränaren Christer Mattiasson och klubbledningen olika syn på hur spelare skulle matchas. Ledningen vill satsa ungt medan Mattiasson ville spela med det bästa laget.

Philip Hellquist, 31, har varit i BP i två omgångar. 2018-2020 och den senaste sejouren värvades han in från finska Kuopion Palloseura förra året. På meritlistan finns spel med Djurgården, Assyriska och Kalmar FF. Hellquist har även spelat utomlands, bland annat i Sydkorea. Han tänker tillbaka på säsongen i superettan.

ANNONS

- Det har varit en skitkul säsong där vi vann väldigt mycket. Det gick ju ännu bättre än vad många trodde att det skulle göra, säger Hellquist till Fotbollskanalen.

 Det blev fem mål och en assist på 25 matcher tillsammans med Brommapojkarna i år. Men när succésäsongen var över stod anfallaren utan klubb.

Mitt kontrakt gick ut och BP vill satsa på unga spelare, det är deras spelidé. Det händer mycket runt BP nu där många olika roller har olika tänk. Jag hade tankar på att stanna. Jag hade planerat för det. Men sportchefen vill satsa på yngre samtidigt som jag vet att tränaren gillade mig, säger han till Fotbollskanalen.

Hellquist var inte ensam att lämna herrlaget efter säsongen. Förutom huvudtränare Christer Mattiasson, som ersatts av Olof Mellberg, har ytterligare fyra spelare lämnat klubben. Martin Falkeborn, Robin Frej och Felix Strängborns kontrakt förlängdes aldrig efter säsongen. På onsdagen stod det även klart att målvakten Alexander Lundin lämnar. Hittills har man värvat in Samuel Kroon från Halmstads BK.

ANNONS

Hellquist berättar för Fotbollskanalen att han tycker att man borde fortsatt på den inslagna vägen.

Det har ju gått väldigt bra för BP och vi har gjort det väldigt bra. Det är tråkigt att vi som lag splittras upp lite. Vi hade någonting stort på gång så det känns tråkigt att det splittras upp mellan laget och tränaren, säger han och fortsätter.

- Personligen tycker jag att man kan göra större förändringar i truppen när det går dåligt och inte när det går bra, vilket det har gjort för oss. Vi har verkligen presterat och att behålla stommen tror jag hade varit viktigt.

Hur känns det att du inte fick stanna?
-
Det är lugnt. Men jag har spelat väldigt mycket i allsvenskan, så det hade varit kul att göra den resan igen. Jag har varit en del i det här bygget. Men fotboll är så, många vill ha yngre spelare vilket jag respekterar. Jag gillar BP och önskar de all lycka men jag tycker att det är tråkigt. Det har varit ett fungerande koncept så jag tror att man borde fortsatt på det och i stället spetsa till det med yngre eller nya spelare, säger han.

ANNONS

Nu har Philip Hellquist semester från fotbollen samtidigt som han studerar grundlärarprogrammet. Han passar även på att se över alternativen inför nästa säsong.

Jag har haft lite kontakt med olika klubbar men det finns ingenting konkret på papper. Det blir en fortsättning, men vi får se vad det blir helt enkelt, avslutar han.

Publicerad 2022-12-07 kl 19:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto