POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

"Henke" Larsson: "Granqvist håller alltid landslagsklass"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Andreas Granqvist blev rundad vid John Chibuikes solomål.
Efter matchen slog Henrik "Henke" Larsson tillbaka mot kritikerna. 
- Granqvist håller alltid landslagsklass, säger han under presskonferensen på HIF:s Youtube-kanal. 

Helsingborgs IF kryssade under lördagskvällen mot Falkenbergs FF på Falcon Alkoholfri Arena. Då hamnade landslagskaptenen Andreas Granqvist i fokus i första halvlek, då han blev bortgjord av FFF-anfallaren John Chibuike som stod för ett solomål till 1-1.

HIF-tränaren Henrik Larsson anser däremot att det inte enbart var Granqvists fel att laget hamnade i underläge, samtidigt som han är tydlig med att han anser att backen stod för en bra insats i matchen.

- Granqvist väljer att kliva, men sedan är det som jag pratade lite grann om innan också om pressen. Vi kan inte gå framåt innan vi först och främst täppt till insidan. Det har vi som en grundprincip i vårt spelsystem och det måste vi kunna göra. Jag tycker också att det är fler än Granqvist som är inbladade i det, säger Larsson under presskonferensen på HIF:s Youtube-kanal och fortsätter:

- Jag tycker också att han (John Chibuike) gör en härlig skottfint när han drar med den med vänstern och sedan är ganska kall. Granqvist har haft mycket i övriga organisationen i HIF och det har vi försökt rätta till nu för att ha fullt fokus på fotboll. Jag tycker också att han gör en väldigt, väldigt gedigen insats här i dag, en bra insats, tycker jag faktiskt. 

Granqvist berättade nämligen i veckan att han tar ett steg tillbaka som sportchef, då det blivit för mycket arbete med en roll som både sportchef och spelare.

- Nu är det mer eller mindre bestämt. Transferfönstret är snart stängt och nu är det bara fokus på det som jag ska fokusera på (fotboll). Jag har fått bra hjälp av Henke (Larsson, tränare) och kontoret med Robin (Lundgren, administrativ chef) som får ta mer ansvar tills säsongen är slut, sa han till Helsingborgs Dagblad då. 

Larsson fick även en fråga, under presskonferensen, om han anser att Granqvist fortfarande håller "landslagsklass". Då svarade han så här: 

- Granqvist håller alltid landslagsklass. 

Publicerad 2019-08-03 kl 21:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå