POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Henrik Larsson tillbaka i HIF trots scenerna 2016: "Kan ses som kontroversiellt"

0:54

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses skandalscenerna från 2016.

HELSINGBORG. Nedflyttning år 2016 och stökiga scener efter förlusten i kvalet. Trots det är Henrik Larsson nu tillbaka som tränare i Helsingborgs IF. 
- Det är inte en liten elefant i rummet, det är en ganska stor elefant, säger ordförande Krister Azelius.  

År 2016 åkte Helsingborgs IF ur allsvenskan efter att ha förlorat kvalet mot Halmstads BK. Henrik Larsson fick då lämna som tränare, men klubblegendaren återvänder två och ett halvt år senare. Ordförande Krister Azelius berättar för Fotbollskanalen att det som hände där och då har diskuterats i styrelsen innan beslutet blev taget. 

- Det är inte en liten elefant i rummet, det är en ganska stor elefant, och vi har talat i termer att det här kan ses som kontroversiellt. Vi har sagt att det är vi innanför murarna som bestämmer vad som gäller, det är ingen annan, men det vore konstigt om jag sa ”Nej, nej, det har vi inte tänkt på”. 

- Vi har inte gjort om analysen vad som hände för två och ett halvt år sedan. Vad vi har gjort är att kolla vilka förutsättningarna är nu. Varför kommer Henrik klara sig kvar (i allsvenskan) med det här gänget? Dels tror vi att det är viktigt att de kommer att stötta honom, och det tror jag de kommer att göra. Dels är det viktigt att han är så stark som han är. 

Azelius menar dock att Larsson ändå var det lämpligaste namnet. 

- Vi har kollat lite på det, men vad var det kontroversiella? I min värld kan det inte vara något annat än att vi faktiskt åker ur. Det förstärks av att vi hade oturen att ha en extremt namnkunnig tränare. Det blir lite större i det då.

- Hade vi varit mindre övertygade om Henriks förträfflighet så är det möjligt att vi, med den kontroversiella grejen, vacklat i den delen. Vi har varit väldigt inne på det, sedan vi tog diskussionen i tisdags, att det här är ett av de två spåren vi ville gå vidare med. 

Efter förlusten mot HBK hemma så blev det också scener på planen, där bland andra några gick mot Henrik Larssons son Jordan Larsson. Då kommenterade Larsson det på presskonferensen efter: 

- Och hade jag sett det hade jag förmodligen varit där inne och vevat ordentligt, eftersom de måste tänka till lite. Åtta-tio minuter tidigare jublar de över att han gör 1-0.

- Jag vet att jag bor och verkar i staden. Förmodligen får man väl kika över axeln både en eller två gånger, men det får jag väl ta. Jag är 45 år gammal. Se till så att man inte går för mycket ensam bara. Jag tycker inte det är så modigt av dem att maskera sig och komma ner och göra det de gör.

Du menar att du kommer att vara rädd för din egen säkerhet nu?
- Det är fullt möjligt. Jag vet inte. Det är inga problem. Jag har gott om hundar hemma, så det är inga bekymmer.

Den här gången berättar dock Larsson att han inte har stött på en stor negativ våg under tiden han bott i Helsingborg. 

- När jag lämnade här för två och ett halvt år sedan har jag aldrig fått något annat än kärlek på min telefon och personligen när jag har gått på gatorna i Helsingborg. Det är jag inte ett dugg orolig för. Det är klart att det alltid är några som inte kommer gilla det här beslutet, men det är en del i det hela, sa han på dagens presskonferens.

- För mig är det avslutat kapitel. Från här ser jag framåt och försöker skapa de bästa möjliga förutsättningarna för Helsingborgs IF att spela kvar i allsvenskan nästa säsong också.

Publicerad 2019-06-16 kl 15:51
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto