Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Högerbacksproblem i MFF - Rydström öppnar för förstärkningar: “Behöver kanske ses över i så fall”

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF kan behöva använda Lasse Nielsen som högerback mot AIK.
Detta sedan både Anton Tinnerholm och Joseph Ceesay är borta.
- När det uppstår vissa grejer så finns det många sätt att lösa dem, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.  

Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson/Christian Örnberg

Problemet på högerbackspositionen blev allvarligt sedan Joseph Ceesay fått hjärnskakningssymptom i måndagens match mot Djurgården. Den andre högerbacken Anton Tinnerholm har inte spelat på tre månader på grund av en ljumskskada, och hans frånvarotid är fortsatt oklar.  

Till söndagens bortamatch mot AIK har chefstränaren Henrik Rydström bara den 18-årige Elison Makolli och U19-spelaren Adrian Skogmar att tillgå som vana högerbackar. Han medger dock att valet inte kommer bli Makolli, med tanke på att han spelade med U19-laget under lördagen.  

- Som vanligt när det uppstår vissa grejer så finns det väl många sätt att lösa dem. Det går att spela trebackslinje och ha en offensiv wingback. Vi har både Elison och “S” (Skogmar) som är högerbackar i U19, vi har Lasse (Nielsen) som kan spela till höger. Det blir på ett annorlunda sätt än vad vi har gjort innan men det finns lite sätt att lösa det på, säger Henrik Rydström.  

Annons

Av veckans MFF-träningar att döma ser det ut som att mittbacken Lasse Nielsen kliver ut till höger och bildar en fyrbackslinje med Pontus Jansson, Niklas Moisander och Busanello. Positionen är dock främmande för 35-åringen, som hoppade in för Ceesay senast.  

- Det tänker jag inte så mycket på. Jag gör alltid mitt bästa så får vi se vad tränaren vill. Det var väl inte planerat att jag skulle spela högerback utan det var Joseph som tyvärr fick gå ut. Det är som det är, jag kör bara på, så får vi se om det blir som mittback, högerback, wingback eller vad fan det blir. Eller om det blir bänken, det vet vi inte nu. Det gör ingen skillnad vilken position det blir, jag kommer göra mitt bästa, säger Lasse Nielsen.  

Det måste varit väldigt länge sedan som högerback?  
- Ja, det är väl kanske 12-13 år sedan jag spelade lite högerback. Det är väldigt, väldigt lite men det var heller inte länge jag spelade där senast mot Djurgården. Vi får se vad som händer i morgon (läs på söndag).   

Annons

Lasse Berg Johnsen blev MFF:s fjärde sommarvärning i förra veckan. Rydström utesluter inte fler, beroende på hur skadeproblemen på högerbacksplatsen utvecklas. 

- Där jag ser att vi just nu kanske... Det beror lite på Anton och Joseph, där det i så fall kanske behöver ses (över). I övrigt tycker jag att det är bra på de andra positionerna i backlinjen. Centralt är vi bra för Lasse Berg kommer vi ha med i truppen i morgon och sedan är han redo veckan efter. Offensivt har vi alternativ så det är inget som vi tittar på, säger MFF-tränaren.  

Malmö FF möter AIK på Friends Arena, med avsparkstiden 15:00 på söndag.  

Publicerad 2023-07-23 kl 10:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto