POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6d

Hussein hyllas efter allsvenska starten: "När man gör sånt här - då kan man på riktigt konkurrera om startplats"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ovan visas AIK:s 3-1-mål mot Helsingborg.

HELSINGBORG. AIK-supportrarna fick till slut en ordentlig syn på Bilal Hussein i allsvenskan. Då tog den centrala mittfältaren chansen och han gjorde bland annat en assist mot Helsingborgs IF. 
- Han visar sitt lugn med boll, han är otroligt duktig och har en väldig vetskap om vad som är runt omkring sig, sa Sebastian Larsson. 

Inför matchen mot Helsingborgs IF så var det en öppning i AIK:s startelva. Stefan Silva? Heradi Rashidi? Saku Ylätupa? Nej, utan 19-åringen Bilal Hussein, som tidigare bara hade gjort två korta inhopp i allsvenskan. Han gjorde assist till 0-1-målet (vinst 1-3), och fick mycket beröm av lagkamraterna efter matchen.

- Det är så enkelt när man är ung och får bollen felvänd, att man passar tillbaka, att man inte påverkar matchbilden så mycket, men Bilal gör både och. Han spelar enkelt men visar också sitt register, sa Henok Goitom till Fotbollskanalen. 

- När man gör sånt här, det är då man på riktigt kan konkurrera om startplats. Han är nog mer den där, vad brukar man säga, 14:e-15:e spelaren på listan, där man vet vilka som kan spela i startelvan.

- Ledarstaben har haft förtroende för honom tidigare, men jag tror de har fått det ännu mer nu. Att se att han kan hantera all press som det innebär att spela i AIK och borta mot Helsingborg.

Sebastian Larsson fyllde i:

- Han visar vad han visar oss i träning. Det är ganska imponerande att han gör det med det lugnet. Jag försökte prata med honom ganska mycket innan. Jag vet själv när man är yngre och gör debut, men han visar sitt lugn med boll, han är otroligt duktig och har en väldig vetskap om vad som är runt omkring sig. Han tog chansen, absolut.

Hussein fick besked i går om att han skulle starta den här matchen. Förutom ett par korta inhopp i allsvenskan så spelade han även som utlånad till Vasalund förra året. Det här var dock något helt annat jämfört med vad han upplevt tidigare.

- Det var magiskt faktiskt. Debut från start, jag har väntat på den här chansen ett tag nu, krigat på träningarna, sa Hussen. 

Nervösa 24 timmar?
- Nej, inte alls så. Inte nervöst. Jag tänkte bara gå ut och spela mitt spel bara, och inte tänka så mycket.

- Det gick helt okej. Slarvade kanske några gånger, men jag kan bättre.

Startdebuten höll i cirka 65 minuter innan han blev utbytt till förmån för Rashidi.

- Jätteglad när unga spelare, som är fostrade i klubben, gör debut på riktigt från start, och när man gör det så bra som han gjorde. Sedan tog han ju tvärslut efter en timme, sa Rikard Norling.

Publicerad 2019-05-15 kl 23:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå