Irandust med succéinhopp i comebacken - bäddade för Häckens tredje raka seger under Høgmo

Ny tränare (Per Mathias Høgmo) efter sommaruppehållet.
Nu har BK Häcken tre raka segrar.
- Jag har längtat efter det här, säger Daleho Irandust som blev matchhjälte mot IFK Norrköping till Discovery+ under söndagen.

Se Sporten med målet från matchen i spelaren.

När startelvorna kom stod det klart att de båda skyttekungarna Samuel Adegbenro (IFK Norrköping) och Alexander Jeremejeff (BK Häcken) inledde på bänken i en match som inte bjöd på mängder av målchanser.

Efter drygt 20 minuter kom Patrik Wålemark runt på högerkanten, vek inåt i banan och slog in ett inlägg som gick mellan utespelarna och Peking-målvakten och strax utanför stolpen.

Åtta minuter senare var Martin Olsson nära att ge Häcken ledningen när han drog till med en lurig frispark långt utifrån. När alla förväntade sig inlägg testade Olsson skott, och den träffade yttersidan av stolpen.

0-0 stod sig sedan till paus.

Efter den mållösa första halvleken agerade Rikard Norling på tränarbänken när han bytte ut Maic Sema och tog in lagets skyttekung Samuel Adegbenro. Efter bara några minuter i den andra halvleken tvingades Alexander Fransson utgå, och in kom i stället Kristoffer Khazeni.

När klockan stod på 67 minuter byttes Daleho Irandust in för andra gången den här säsongen, senast var 23 maj. Det skulle bara dröja fyra minuter innan Irandust ryckte sig loss, tog sig förbi sin back och placerade in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

Martin Olsson delade ut en stenhård tackling på Ishaq Abdulrazak under slutet av matchen och det uppstod bråk mellan spelarna. Efter mycket snack med domaren fick Olsson två gula kort i samma situation, och visades således ut.

Matchen slutade sedan 1-0 till bortalaget Häcken, lagets tredje under nye tränare Per Mathias Høgmo, och fjärde raka om man räknar med matchen innan sommaruppehållet.

- Tre poäng är tre poäng och vi vinner 1-0, säger matchhjälten Daleho Irandust till Discovery+ efter matchen.

- Extremt kul, jag har längtat efter det här, den förra comebacken räknar jag inte ens som en ritkigt comeback (19 minuter mot Varberg). Det har varit en extremt lång tid från fotbollen, det här är allt för mig, få komma tillbaka och avgöra matchen - det betyder mycket för mig, fortsätter Irandust.

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund, Agardius - Ishaq, Fransson, Skulason, Telo - Sema, Björk, Bergmann Johannesson

BK Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Carlsson, Olsson - Wålemark, Berggren, Friberg, Heintz - Youssef, Bengtsson