Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isak Hien och Bosse Andersson om Torino-uppgifterna: "Härliga siffror"

Allsvenskan

STOCKHOLM Isak Hien är på väg bort.
Djurgården ska ha mottagit ett 40-miljonersbud på backen.
- Härliga siffror, säger sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.
- Det lockar, säger 23-åringen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Djurgårdens IF-Sepsi i spelaren ovan.

I onsdags rapporterade italienske transferjournalisten Gianluca Di Marzio att Djurgårdens succéback Isak Hien är nära en flytt till Serie A-klubben Torino. Uppgifterna gör gällande övergångssumman väntas landa på 4 miljoner euro, ungefär 41,5 miljoner kronor.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att den italienska klubben lagt ett bud. På frågan om summan svarar sportchefen:

- Det är härliga siffror, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Vi ska ha bra betalt. Med det intresset som finns sitter vi i en bra sits. Vi vill egentligen inte sälja, för vi vill ha kvar honom. Vi vet vår roll i näringskedjan. Det går schysst och rakt till.

ANNONS

Isak Hien själv försöker att inte påverkas av flyttryktena som cirkulerar runt honom. Men han har heller inte sovit under en sten. Backen känner till det stora intresset.

- Jag har tidigare sagt att det givetvis lockar med spel utomlands. Det ska man inte hymla om. Samtidigt har jag ett kontrakt med Djurgården. När det kommer till det bestämmer Bosse. Jag har också en agent som sköter det. Jag slipper tänka på den delen. Om jag hade lyssnat, läst och tagit in allt som sägs så hade mitt huvud varit på väggen. Det är Bosses jobb. Om han känner att det är dags så är det dags, säger 23-åringen.

Hien tror inte att han har gjort sin sista match för Djurgården. Samtidigt sticker han inte under stol med att en flytt till Torino vore något han kunde tänka sig.

- Det lockar. Det är fantastisk klubb. Av ryktena jag sett så blir det en bra lösning för Djurgården också. Men Bosse bestämmer.

ANNONS

Hur förhåller du dig till det som skrivs?
- Jag försöker att inte ta in någonting alls. Som fotbollsspelare kan det ibland bli alldeles för högt och ibland alldeles för lågt. Jag försöker ta in stämningen på läktaren. Det fungerar inte att läsa och lyssna på allt som skrivs. Om jag hade lyssnat på någonting för tre månader sedan så hade jag varit sämst. Jag försöker hålla det utanför.

Det finns en dialog mellan Djurgården och Torino. Har Bosse pratat någonting med dig om det?
- Ja. Det kom bud ganska tidigt från Slavia (Prag) och sedan dess har vi haft en dialog. Utan att säga alltför mycket har den (dialogen) varit bra. Vi är båda överens om att det är helt upp till Bosse. Om det kommer till kritan så ska jag välja vilket lag jag vill spela i och vilken stad jag vill bo i. Beslutet om jag ska lämna är först och främst Bosses.

ANNONS

Du har inte pratat med Torino?
- Inga kommentarer, säger han och garvar.

Publicerad 2022-08-12 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto