Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson om Amoo-försäljning i sommar: "Inte omöjligt - men inget vi vill"

Allsvenskan

Kan Akinkunmi Amoo säljas redan i sommar?
Kanske, men det är inget som Hammarby vill.
- Vi har inte öppnat upp för något, säger klubbens sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

1:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Amoos mål mot AIK i svenska cupen i spelaren ovan.

Det var under torsdagen som FotbollDirekt uppgav att Akinkunmi Amoo, som anslöt till Hammarby i somras, ska ha intresse på sig från flera storklubbar. Sajten skrev bland annat att Valencia, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Ajax och Leicester City samtliga framfört sitt intresse till Bajen.

När Fotbollskanalen når Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill han inte spekulera för mycket kring intresset.  

- Vi funderar inte så mycket på det. Det är klart att han skapar ett intresse, men vi fokuserar inte på det, säger han och svarar på frågan om Bajen fått någon förfrågan kring Amoo:

- Vi har alla ambitioner att han ska fortsätta utvecklas hos oss. Vi har inte öppnat upp för något.

ANNONS

Vintern 2019 värvade Hammarby in Odilon Kossounou, som man bara ett halvår senare sålde. Försäljningen var rekordstor för Bajen och klubben uppgavs då få omkring 40 miljoner kronor för mittbacken.

Om Amoo kan säljas redan i sommar är ingen omöjlighet, menar Jansson.

- Det är nog inte omöjligt, men det är inget vi vill. Det vill jag vara tydlig med. Ambitionen är att vi ska få se spelarna i Hammarby och se dem spela på Tele2 Arena och bidra här innan de tar nästa steg. Man ska aldrig säga aldrig, men ambitionen är att vinna fotbollsmatcher och bli så bra som möjligt, inte bara köp och sälj, säger han.

Odilon var en rekordstor försäljning för Hammarby, kommer Amoo bli ännu dyrare när ni säljer honom?
- Jag hörde något snack om det för några dagar sedan, men det blir lite för mycket fokus på det. I grund och botten vill vi vinna fotbollsmatcher och komma så högt upp i tabellen som möjligt. Huvudfokus ska inte vara att köpa och sälja spelare utan att göra Hammarby bättre och vinna titlar. Jag vill inte dras med i att man hela tiden, så fort det kommer någon, att man ska sälja honom. Fokus är prestationen på plan och att göra Hammarby bättre.

ANNONS

Amoo har fått gott om speltid i Hammarby under försäsongen, där han också spelat flera matcher i svenska cupen. Bland annat gjorde yttern mål i cupderbyt mot AIK och i den allsvenska premiären mot Malmö FF spelade också Amoo från start.

Att han tagit steg sedan han kom till Bajen i somras är något som inte förvånar Jansson, men som imponerar på sportchefen.

- Vi har känt till han länge sedan jag och Micke (Hjelmberg, scout i Hammarby) såg honom första gången. Vi har vetat om att det varit exceptionellt på alla sätt, men det som har imponerat nu sedan vi startat om är hur mycket han tagit till sig taktiskt, i försvarsspelet och i presspelet. Det har varit ruskigt imponerande, men de andra kvaliteterna har vi visat om, säger han.

I slutet av mars kom uppgifter från Expressen om att Björn Paulsen, som spelade i Hammarby från 2017 till 2019, ska vara högaktuell för en comeback i Bajen.

ANNONS

Och Jansson har haft kontakt med Paulsen och mittbackens representanter under en längre tid.

- Jag har haft kontinuerlig kontakt, men han har kontakt med Ingolstadt fram till sommaren och det ska passa in både för oss och för honom. Nu är vi mitt uppe i allsvenskan så jag vill inte spekulera i andra spelare än de vi har, säger Bajens sportchef.

Är mittbackspositionen eller ytterbackspositionen en position ni vill förstärka på?
- Vi har en uppsjö av mittbackar och ytterbackar. Dennis Widgren är på väg tillbaka, Aziz Ouattara Mohammed gjorde det bra senast. Vi har Axel Sjöberg, Vladimir Rodic och Simon Sandberg. Vi har oerhört mycket bra alternativ på olika positionerna. Vi har ett par yngre killar i HTFF också så brist på alternativ finns inte.

Publicerad 2021-04-16 kl 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto